Sparčiai populiarėjanti nuoga joga - ne tik sportas (VIDEO)

Viena Niujorko jogos studija nutarė lanksčiai pažvelgti į šią sporto rūšį ir atidarė nuogos jogos klasę.

Čelsyje esanti „Bold & Naked“ studija sako, kad šis naujas būdas suteikia galimybę labiau pažinti savo kūną ir tai jokiu būdu neturėtų būti siejama su seksualumu.

"Yra dalykų, kurie mus skiria nuo įprastų jogos studijų. Kai sporto užsiėmuose žmonės dėvi drabužius, jie yra skirtingi. O mūsų studijoje visi yra vienodi“, - sako nuogos jogos klasės dalyvė Vanessa Kennedy.
Kaip studija rašo savo svetainėje , „nors daugelis nuogumą tapatina su seksu, tai netinka kalbant apie nuogos jogos užsiėmimus. Tai yra puiku jausti savo kūną, odą be jokių suvaržymų. Taip pamažu ateina nuostabus pasitikėjimas savimi, išsilaisvinimas“.

Pasak studijos, praktikuojantieji nuogą jogą išsilaisvina nuo neigiamų jausmų apie savo kūną, išmoksta jį priimti tokį, koks yra, ir atranda gilesnį ryšį tiek su savimi, tiek su pasauliu.

Nuogos jogos klasėse yra mišrios grupės, o taip pat – atskiros pagal lytiškumą. Taip pat yra ir įprastos jogos užsiėmimai – apsirengus. Nuogų užsiėmimų pamokose draudžiama būti stebėtoju, taip pat fotografuoti ar filmuoti. Klasės mokiniai prieš pradėdami lankyti užsiėmimus privalo pasirašyti dėl atsakomybės.

Tiesa, studijos mokytojai įspėja, kad moksleiviai turi būti pasiruošę ir sutikti su tuo, kad mokytojas gali ranka pakoreguoti kūno judesį. Galimi ir pratimai su partneriu. Tačiau, patikina studija, nė vienas iš šių kontaktų negali būti traktuojamas kaip seksualinis, o jei būtų įžvelgiamas seksualinis priekabiavimas, tai nebus toleruojama ir taisykles pažeidusį asmenį bus prašoma studiją palikti. Visiems laikams.

„Bold & Naked“ studijos svetainėje didžiosiomis raidėmis parašyta: „Jei čia ieškote orgazmo, esate netinkamoje vietoje". Praeiti pro šalį siūloma ir tiems, kurie tikisi pasižiūrėti nuogo kūno šou: "Negaiškite laiko. Užsiėmimo metu mokiniai yra susikoncentravę į savo energiją, kūną“.

Tačiau dėl pamokų metu išsiskiriančio prakaito, širdies ritmo didėjimo, pasitaiko ir nenumatytų organizmo reakcijų. Erekcijos atvejų pasitaiko, tačiau studija tikina, kad retai. Ir sako, kad tai nėra nieko smerkiančio ir, be to, greitai praeina.

Nuoga joga, kuri žinoma nuo 1960-ųjų kaip hipių judėjimo dalis vis labiau populiarėja Jungtinėse Amerikos Valstijose.

1975 m. dokumentinis filmas, pavadintas „Nuoga joga“, buvo nominuotas Oskarui geriausio dokumentinio filmo kategorijoje.
Šią jogos šaką nuo seniausių laikų praktikavo ir vis dar praktikuoja religiniai Indijos veikėjai.

Video iš nuogos jogos studijos:

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis