Asmenybės tobulinimui, saviugdai

Debra Moffit “Palaimos sodas”

Debra Moffitt, šiuolaikiška moteris, gyvena Prancūzijos Žydrajame Krante, prašmatniame bute su jūros vaizdu pro langą. Tačiau išsvajotas gyvenimas kažkodėl nebedžiugina, moteris jaučiasi grimztanti į dvasinę tuštumą, ją slegia vis didesnė neviltis. Suvokimas, kad finansinė sėkmė netolygi laimei, užklumpa tuo pat metu, kai moteris atleidžiama iš darbo. Santaupas ir laiką ji nusprendžia skirti savęs pažinimui ir kelionei į dvasios pasaulį, kurį metaforiškai pavadina Slaptuoju sodu. Būtent čia ji atranda vidinę ramybę, norą puoselėti moteriškumą ir stiprinti kūrybines galias.

Autorė skatina kiekvieną moterį atrasti savo sieloje nepažintą erdvę, užmegzti ryšį su įgimtu kūrybingumu ir intuicija. Rūpestingai prižiūrimas vidinis sodas gyvenimui suteikia ramybės, stiprybės ir skaidraus džiaugsmo.
Tai metaforų prisodrintas, gražus meditatyvus skaitinys apie moteriškumo galią ir grožį.

Melody Beattie „Ne-priklausomi. Kaip liautis kontroliuoti kitus ir pradėti rūpintis savimi“

Šioje klasika tapusioje saviugdos knygoje amerikiečių psichologė Melody Beattie supažindina su kopriklausomais – žmonėmis, linkusiais pernelyg kontroliuoti kitus. Pirmiausia tai žmonės, gyvenantys su priklausomybių valdomais artimaisiais: alkoholikais, lošėjais, darboholikais. Tačiau ši knyga ne tik jiems – daugelis susiduriame su per daug rūpestingais tėvais ar valdingais sutuoktiniais, linkusiais sekti kiekvieną mūsų žingsnį.

Pasak autorės, kontrolė – tik iliuzija. Mes negalime suvaldyti kito žmogaus minčių ar emocijų ir prievarta veikti jų valios. Vieninteliai žmonės, kuriems galime padėti, esame mes patys. Ši knyga – apie tai, kaip apsisaugoti nuo skausmo ir suimti gyvenimą į savo rankas.

Žurnalas „Time“ Melody Beattie pavadino Amerikos fenomenu – asmenine  patirtimi paremtais, pačios sukurtais metodais ji pagelbėjo daugybei žmonių visame pasaulyje.
Daugiau nei 25 metus leidžiami „Nepriklausomi“ vis dar yra viena perkamiausių ir aktualiausių saviugdos knygų. Iš viso jos parduota per 5 milijonus egzempliorių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis