Muzikiniai susitikimai po bažnyčios skliautais: V. Stakėnas ir V. V. Landsbergis

Kovo 29 d. 18 val. Šv. Jonų bažnyčia vienam vakarui pavirs poezijos ir muzikos oaze, kurioje skleisis prasmingas žodis, gitaros akordai ir jautrus balsų virpesys.

Vienoje scenoje susitiks labai skirtingos, bet tuo pačiu itin savitos ir ryškios asmenybės, atstovaujančios tą patį žanrą – dainuojamąją poeziją: poetas, publicistas, vaikų rašytojas, teatro ir kino režisierius Vytautas V. Landsbergis ir žinomas „country“ ir „folk“ stiliaus dainininkas, dainų autorius, vienas dainuojamosios poezijos pradininkų, atlikėjas, prodiuseris Virgis Stakėnas.

Nepailstantis kūrėjas Vytautas V. Landsbergis sėkmingai realizuoja save įvairiose srityse. Viena iš jų - dainuojamoji poezija. Jo atliekamos dainos yra kupinos įvairiausių siužetų, netikėtų posūkių, senovės lietuvių tautosakos ir „žiauriai“ romantiškos meilės. Kiekvienas V.V. Landsbergio pasirodymas praturtina ir nudžiugina, gauta patirtis įsigeria ir pagyvina, juk kūrėjas paprastai ir nuoširdžiai dalinasi gyvenimiškomis istorijomis, sužadina rimtį skaitydamas poeziją, subtiliai samprotauja apie šiuolaikinio pasaulio sudėtį ir kaip pats prasitaria: „apdainuoju meilę iš visų pusių: gražiąją, liūdnąją, kai miršta mylimoji, romantiškąją, pakylėtąją...“.

Daugelio kūrybinių projektų sumanytojas bei idėjų generatorius Virgis Stakėnas seniai suprato, kad jam geriausia (nors ir sunkiausia) išsakyt save kai scenoje esi vienas. Didelė artistinio darbo patirtis, kai atrodo „jau viskas atrasta“ nėra stabdys domėtis muzikos technologijų naujovėmis. Artistas tai įrodo naudodamas naujausios kartos elektronikos priedus. Informacijos rinkimas, įrangos įsigijimas, jos įsisavinimas, eksperimentai trūko ištisą penkmetį... OMB (One-Man-Band) – Vieno Žmogaus Orkestro pasirodymai susilaukė susidomėjimo ir pripažinimo.

Pasipylė kvietimai parodyti „naują Stakėną“ solidžiuose festivaliuose šalyje ir užsienyje. 2013 metais išleistas XVIII-asis dainiaus albumas „Folkabilly. Koncertas“ unikalus tuo, kad jame pateikta VISA autorinio koncerto medžiaga. Todėl ir trukmė ir eiliškumas – tokie kaip soliniuose koncertuose. O dar: jame galima išgirsti muzikanto širdies balsą. Tiesiogine, ne poetine/perkeltine prasme...

Dviejų dalių koncerte klausytojai bus kviečiami į muzikinę kelionę nuo liaudies dainų iki folkabilly baladžių. O sakrali vieta užburta muzikos garsais neabejotinai pavirs jaukia erdve, kurioje, skambant akustinei šešiastygei gera pabūti su teisinga muzika.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis