Sausainiai su obuolių ir kriaušių įdaru

Tešlos receptas tikrai paprastas, sausainiukai labai greit pagaminami ir skanūs.

Įdarui obuoliai gali būti sutarkuojami ir patroškinami su cukrumi, kol suminkštėja. Aš šį kartą obuolius ir kriaušę pjausčiau mažais kubeliais. Įdaras žinoma gali būti ir kitoks - esu mačiusi su džiovintomis figomis, datulėmis, etc. Taigi pasikliaukite savo fantazija.

(apie 25 sausainiai)

Reikia:

125 g sviesto,
150 ml aliejaus,
150 ml naturalaus jogurto,
150 ml cukraus,
4 st miltų ( dar reikės pabarstymui kočiojant),
1/2 arb.š. kepimo miltelių,
2-3 valg.š. cukraus pudros apibarstymui.

Įdarui:

1 didelės kriaušės,
3 obuolių,
5 valg.š. cukraus,
1 cinamono lazdelės.

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.
Kaip gaminti

* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, kol gausis vientisa masė, supilkite jogurtą, aliejų ir viską išmaišykite, tada po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite tešlą. Bus minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Padėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.

* Nulupkite kriaušę ir obuolius. Supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite. Sudėkite į puodą ir užpilkite cukrumi, įdėkite cinamono lazdelę. Virkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir vaisiai bus gana minkšti.

* Tešlą imkite gabalėliais ir iškočiokite stačiakampį. Supjaustykite mažais kvadratėliais - 10x10 cm dydžio, į vidurį dėkite vaisių įdaro, imkite už kraštų ir lenkite link vidurio, kraštus suspauskite, kad nesimatytų įdaro. 

* Įkaitinkite orkaitę iki 170 C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite pyragėlius. Kepkite apie 15 min., kol kraštai lengvai pradės gelsti. Išėmus atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

www.surfingtheworldcuisine.com

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis