Onkologinė liga senolę pavertė Pinokiu (FOTO)

Kai prieš trejus metus darže parkritusi Golda Humphrey susilaužė koją, niekas negalėjo pagalvoti, kad tai tik odisėjos pas gydytojus pradžia. 79 metų britė dabar vietoj nosies turi skylę.

Gražią 2011 m. liepos dieną Golda parkrito savo darže ir susilaužė koją. Ji iškart buvo nugabenta į vietinę Kento ligoninę. Čia moteriai teko praleisti net 15 savaičių - koja sunkiai gijo ir buvo reikalinga operacija.

Dar prieš operaciją senolei ant nosies galiuko atsirado šašas. Jis kiek paaugo ir po kelių dienų nukrito. Moteris šio įvykio nė kiek nesureikšmino, o medikai taip pat nekreipė jokio dėmesio.

Tačiau po operacijos ant nosies galiuko ėmė augti kitas šašas. Ir šis jau su kiekviena diena tik didėjo. Po savaitės gumbeliu virtusiam šašui nenukritus, Golda kreipėsi į ją prižiūrėjusį gydytoją. Tačiau šis pareiškė, kad tai greičiausiai moters organizmo reakcija į vaistus.

Kuo toliau, tuo labiau gumbas didėjo. Ligoninės darbuotojai moterį net ėmė vadinti Pinokiu, tačiau gydytojai ir toliau atkakliai tvirtino, kad tai - tik organizmo reakcija.

Iš ligoninės senolė grįžo su sveika koja ir dvigubai pailgėjusia nosimi. Gumbui tik augant ir pradėjus plėstis į lūpų sritį, po kelių mėnesių Golda kreipėsi į kitą ligoninę. Šios daktarai jau netvirtino, kad gumbas nieko blogo. Bemat paguldė biopsijai. Ši parodė, kad britei - piktybinė melanoma arba odos vėžys.

Goldai pavyko išgelbėti gyvybę, tačiau ji neteko kone visos nosies. Jos vietoje - skylė. Pati moteris piktinasi, kad atrodo kaip peršauta ir jau niekada negalės užuosti gėlių savo sode.

Sugijus žaizdoms britės šeima atsainiai savo darbą dirbusią ligoninę padavė į teismą už gydytojų aplaidumą. Akivaizdu, jie ne tik ignoravo keistą darinį ant nosies, bet dar ir pravardžiavo senolę Pinokiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis