Ypatinga Velykinė Boba

Velykoms visada reikia pagerinto pyrago.

Reikia:

40 g mielių (naudojau pakelį sausų mielių),
100 g cukraus,
2 st. miltų,
2/3 st. pieno,
5-7 trynių (naudojau 3 pilnus kiaušinius),
žiupsnelis druskos,
100 g sviesto,
1/2 st. razinų ir apielsinų žievelių cukrintų,
vanilės,
žiupsnelis druskos.

Surfingtheworldcuisine.com nuotr.
Kaip gaminti

* Mieles sumaišykite su 1-2 šaukšteliais cukraus. Įberkite 2 šaukštus miltų, įpilkite tiek pieno, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Padėkite masę šiltoje vietoje, ji turi padvigubėti.

* Persijokite likusius miltus į dubenį. Trynius (ar kiaušinius) ištrinkite su cukrumi ir druska. Ištirpinkite sviestą. Smulkiai supjaustykite cukrintas apelsinų žieveles. Razinas apipilkite verdančiu vandeniu.

* Supilkite mieles į miltus ir išmaišykite. Supilkite likusį pašildytą pieną, ištirpintą sviestą, kiaušinius ir vanilę. Minkykite, kol tešla nelips prie rankų. Suberkite razinas ir cukatus. Palikite tešlą kilti apie 1 valandą šiltoje vietoje. Nepamirškite uždengti dubenio.

* Patepkite kepimo formą sviestu ir įdėkite į ją tešlą.Ji turi užpildyti formą iki pusės. Palikite bobą dar kartą kilti, ji turi padvigubėti. Kepkite 5 minutes 180 C orkaitėje, po to padidinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir dar kepkite apie 45-50 min.

* Iškepę palikite bobą atvėsti bent 30 min., o tada išimkite iš formos.

* Galite pagaminti glaistą iš 1 v.š vandens, 1 v.š. romo, 200 g cukraus pudros, 1-2 v.š. citrinos sulčių. Viską sumaišykite ir aptepkite bobą.

www.surfingtheworldcuisine.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis