Kitoks varškės apkepas

Tikrai dažna šeimininkė kepa varškės apkepą su manų kruopomis. Kodėl nepabandžius su kuskusu? Ypač, kai Lietuvoje jis taip išpopuliarėjo, nusipirkti tikrai rasite, o pabandę nenusivilsite.

Ne į temą. Daugelis mano pažįstamų taip kuskusu "užsikrėtė", kad nebereikia nei ryžių, nei bulvių garnyrui. Pamėginkite išbrinkinti šiek tiek kruopų vandenyje, o tada pakepinti su sviestu ir petražolėmis - pasaka!

Į temą. Apkepas, mano nuomone, gavosi nuostabus. Minkštas ir purus. Nebuvo labai saldus, tad puikiai tiko su aviečių uogiene. Maniškis gana žemas, nes naudojau plačią kepimo formą. Skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Savaitės skaitomiausi:
- I.Marozienė: geriausią patarimą, kaip rūpintis grožiu, išgirdau gatvėje
- Pablo Picasso - genijus, varęs meilužes į juodą neviltį
- Ką gali soda?
- Astrologė Lilija: balandis - turbūt sudėtingiausias šių metų mėnuo. Mėnesio horoskopas

Reikės:

1 puodelio kuskuso kruopų;
1 kiaušinio;
1/2 puodelio miltų;
500 g kreminės varškės;
200 g grūdėtos varškės;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 a.š. kepimo miltelių;
1/2 puodelio cukraus;
1 v.š. kukurūzų krakmolo;
žiupsnelio druskos.

g-blogas.lt nuotr.
Kaip gaminti

* Kuskuso kruopas užpilame keliais puodeliais verdančio vandens ir paliekame išbrinkti bei atvėsti.

* Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais ir krakmolu.

* Kiaušinio baltymą standžiai išplakame. Trynį išsukame su vanile ir cukrumi, įmaišome varškę (jei grūdėta varškė labai vandeninga, skystį nupilame) ir išbrinkusį kuskusą. Sudedame miltus ir išmaišome vientisą tešlą. Atsargiai įsukame kiaušinio baltymą. Gautą masę supilame į formą, išklotą kepimo popieriumi.

* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie vieną valandą.

Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis