Bandelės su sūriu

Labai mėgstu bandeles su įvairiais įdarais. Kadangi kepant pyragėlius su dešrelėmis liko šiek tiek tešlos, paeksperimentavau ir iškepiau nesaldžių bandelių su sūriu.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- "Auklė" po 20 metų: kaip šiandien atrodo legendinio serialo herojai
- Sekso gidas. Kaip viliojama įvairiose pasaulio šalyse?
- Astrologė Rima: Venera Žuvyse atneš stiprių išgyvenimų

Tešlai reikės:

200 ml pieno,
2 v. š. cukraus,
1 pakelis sausų mielių,
200 g sviesto,
1/2 a. š. druskos,
~500 g miltų,
sūrio,
kiaušinio aptepimui,
aguonų arba sezamo pabarstymui.

aj-receptai.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Į kambario temperatūros pieną suberti 2 v. š. cukraus ir mieles, išmaišyti, kol viskas ištirps. Pastatyti šiltai 10 -15 min., kad susidarytų „kepurėlė“ iš mielių.

* Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Sudėti mažais gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir pirštais jį trinti su miltais, kol susidarys trupinėliai.

* Kai susidarys mielių „kepurėlė“, pieną su mielėmis supilti į miltus ir viską išmaišyti. Jeigu tešla dar labai lipni - įberti daugiau miltų. Paminkyti apie 3 min. ir 30 min. tešlą palaikyti šaldytuve.

* Imame kiaušinio dyžio tešlos gabalėlius, delne juos suplojame, dedame sūrio gabalėlį, ir suformuojame apvalias bandeles. Aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome aguonomis. Kepame 200 C orkaitėje, kol gražiai apskrus (apie 20 min.). Skanaus!

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis