R. Wright: po skaudžių skyrybų - pripažinimas ir nauja meilė

Šiandien Robin Wright, buvusi Seano Penno žmona ir būsima Beno Fosterio žmona, švenčia 48-ąjį gimtadienį. O mes prisiminkime jos garsiausias roles, sutapusias ir su svarbiausiais gyvenimo įvykiais.

„Santa Barbara“, 1984

18-metė Robin Wright, jau ketverius metus padirbėjusi modeliu Amerikoje bei Japonijoje, po mokyklos nusprendė išbandyti save kino aikštelėje ir atėjo į serialo „Santa Barbara“ bandymus, kur gavo Capwell šeimos jauniausios dukros Kelly vaidmenį. Šį serialą atsimena vyresnės kartos atstovai. Jį filmuojant Robin susipažino ir su būsimuoju vyru aktoriumi Dane'u Witherspoonu, tačiau santuoka, priešingai nei "Santa Barbara", truko neilgai. Aktorė prisipažino nesigailinti to fakto, kad filmavosi muilo operoje: „Viena, ko gailiuosi, kad filmuodamasi neturėjau laiko koledžui“.

„Forestas Gampas“, 1994

Kultiniame filmo režisieriaus Roberto Zemeckio filme Robin filmavosi su Tomu Hanksu, kuris suvaidino šiek tiek protiškai atsilikusį Amerikos gyventoją, kuris nesąmoningai tampa svarbiausių istorinių įvykių dalimi, o Robin filme tapo jo mylimąja. Kitą dieną po premjeros ji pabudo garsi.

Vida Press
Praėjus dvejiems metams nuo premjeros Robin sutiko Seaną Penną ir po 6 pažinties metų ištekėjo už jo. Du vaikai ir begalinė kantrybė sujungė aktorius į porą net 14-ai metų, per kuriuos Robin praktiškai nesifilmavo, atsidavė šeimai. Turbūt stipriausia laikyta Holivudo santuoka griuvo po trečio bandymo skirtis. Sako, viskas baigėsi tada, kai Robin užsuko į užmiesčio namo miegamąjį ir jame aptiko visiškai girtą Penną kartu su dviem mergužėlėmis. Nutarusi nebebandyti klijuoti santuokos Robin paprašė skyrybų ir grįžo į didįjį ekraną.

Su Seanu Pennu 2009 m.
Vida Press

„Asmeninis Pippos Li gyvenimas“, 2009

Vidutinio amžiaus moters, kuri iš didmiesčio persikėlė į gūdžią provinciją, išpažintis pasauliui vėl priminė apie Robin Wright. Ji taip organiškai įsiliejo į šį vaidmenį, kad žmonės ėmė ją vadinti Robin Pippa.

Filme vaidino su Keanu Reeves'u
Vida Press
Tačiau aktorė ryžtingai nutraukė bet kokias asociacijas: "Taip, aš galėčiau vaidinti depresyvias 40-metes – man tai sekasi. Tačiau čia režisieriai mane tokią mato. Kai prašau duoti kitokių vaidmenų, jie man atsako: „O kam?“ Į depresiją Robin nepuolė – ji pati nutarė išsiskirti, vaikus užaugino, priešaky - visas gyvenimas.

Robin ir vaikai - dukra Dylan bei sūnus Hopper
Vida Press
„Mergina su drakono tatuiruote“, 2011

Filme, pastatytame pagal švedų rašytojo Stiego Larssono romaną, Robin atlieka Erikos Berger, pagrindinio filmo veikėjo verslo partnerės ir draugės rolę. Filme ji - Danielio Craigo partnerė. Dalyvavimas šiame projekte suteikia Wright didesnę galimybę - tikimasi, kad žvaigždė vaidins ir dar dviejuose filmo tęsiniuose.

Vida Press
Tačiau ne tik dėl to Robin įsiminė 2011-ieji. Filmuodamasi filme „Bastionas“ ji susipažino su jaunu aktoriumi Benu Fosteriu, filmų „Alpha Dog“ ir „X-Men: Last Stand“ žvaigžde. Po filmo Fosteris, kuris jaunesnis už Robin 14 metų, pakvietė kolegę į poezijos vakarą. „Paskutiniais dešimtmečiais manęs niekas nekvietė į pasimatymus. Niekada. Visą laiką buvau ištekėjusi ir gyvenau savo suš... gyvenimą!“ - prisipažino vėliau Wright. Poezija suveikė - 2014 m. sausio mėnesį pora paskelbė apie sužadėtuves.

Vida Press
„Kortų namelis“, 2013

Ji vaidina Claire Underwood, pagrindinio veikėjo, vieno kongresmeno žmoną. Ir pademonstruoja tokį tvirtumą, kuris nustebina net daug ką mačiusius politikus. Už šį vaidmenį Wright apdovanota „Auksiniu gaubliu“ ir galutinai įsitvirtino dramos aktorių sąraše.

Vida Press
Robin nusikirpo plaukus („net neįsivaizduoju, kodėl turėčiau grįžti prie ilgų“), įgijo tvirtą pasitikėjimą savimi (neatsitiktinai filmų stilistai bevelija jai skirti kelnių kostiumus) ir aktyviai rengiasi vestuvėms.
Vida Press
Ant piršto, ties vieta žiedui, ji išsitatuiravo raidę „B“ - Benas. O Fosteriui ant to paties piršto atsirado raidė „R“ - Robin. „Visą gyvenimą buvau arši tatuiruočių priešininkė, - juokiasi Wright, - tačiau šįkart jaučiu, kad viską darau teisingai“.

Ar galime ginčytis?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis