Manų kruopų pyragas su varške

Labai naminis, sakyčiau kaimiškas, saldus ir labai sotus. Puikiai atstotų įprastą varškės apkepą vakarienei…

Nedidelei skardai reikia:

170 g miltų,
100 g manų kruopų,
puspilnė stiklinė grietinės (galima keisti kefyru),
120 g cukraus,
60 g sviesto,
2 kiaušiniai,
poros saujelių razinų,
200 g varškės,
1 a.š. sodos.

Sulaistymui:

300 ml pieno, kuriame reikia ištirpinti 2 v.š. cukraus, 1 a.š. vanilinio cukraus. Tiesiog pašildome pieną ir suberiame cukrų, maišome, kol ištirps.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Kaip gaminti

* Išlydome sviestą. Jį sumaišome su cukrumi, šiek tiek paplaktais kiaušiniais. Įmaišome ir grietinę, kurioje nugesinome sodą. Tuomet beriame manų kruopas ir miltus. Sudedame varškę, razinas ir gerai viską išmaišome. Masė gaunasi sausoka, tikrai neįprasta pyragų tešla, bet taip ir turi būti.

* Krečiame tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardelę ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 35-40min.

* Iškepusį pyragą sulaistome saldžiu pienu ir leidžiame jam įsigerti.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis