Nedidelei skardai reikia:
170 g miltų,
100 g manų kruopų,
puspilnė stiklinė grietinės (galima keisti kefyru),
120 g cukraus,
60 g sviesto,
2 kiaušiniai,
poros saujelių razinų,
200 g varškės,
1 a.š. sodos.
Sulaistymui:
300 ml pieno, kuriame reikia ištirpinti 2 v.š. cukraus, 1 a.š. vanilinio cukraus. Tiesiog pašildome pieną ir suberiame cukrų, maišome, kol ištirps.
* Išlydome sviestą. Jį sumaišome su cukrumi, šiek tiek paplaktais kiaušiniais. Įmaišome ir grietinę, kurioje nugesinome sodą. Tuomet beriame manų kruopas ir miltus. Sudedame varškę, razinas ir gerai viską išmaišome. Masė gaunasi sausoka, tikrai neįprasta pyragų tešla, bet taip ir turi būti.
* Krečiame tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardelę ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 35-40min.
* Iškepusį pyragą sulaistome saldžiu pienu ir leidžiame jam įsigerti.