Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Manikiūro tendencijos 2014-ųjų pavasariui ir vasarai
- Kvietinė duona su raugu + Raugo receptas
- 5 naudingiausi kambariniai augalai pagal fengšui
- Makiažas 30+ moteriai: triukai, kurie jaunina (VIDEO)
Maždaug 20 pyragėlių reikia:
Tešlai:
300 ml vandens,
110 g sviesto,
150 g miltų,
žiupsnelio druskos,
1 a.š. cukraus,
4 didesnių kiaušinių.
Kremui:
300 ml pieno,
1 v.š. krakmolo,
1 v.š. miltų,
3 kiaušinių tryniai,
3 v.š. cukraus,
150 ml plakamosios grietinėlės.
Glaistui:
100 g juodojo šokolado,
50 g sviesto,
2 v.š. cukraus pudros,
2 v.š. karšto vandens.
Kaip gaminti
* Pradedame nuo tešlos. Vandenį supilti į puodą, sudėti į jį gabalėliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų. Miltus persijoti atskirai.
* Vandenį kaitinti iki virimo, kai burbuliuos didžioji vandens dalis, vienu kartu suversti miltus ir greitai maišyti (plakimo šluotele, pvz.) Po pusės minutės išjungti virykle ir toliau maišyti, kol susidaro lygi masė, kuri nelimpa prie puodo. Recepte rašo neįsisimaginti maišant, pakaks apsukti 20 kartų, nes permaišyta tešla suskils. Gautą masę išdrėbti į dubenį, kad greičiau atvėstų.
* Kiaušinius šiek tiek paplakti. Kai tešla atvėsta iki maloniai šiltos, dėti į ją porą šaukštų plaktų kiaušinių masės ir energingai maišyti (galima ir mikseriu). Taip palaipsniui įmaišyti visus kiaušinius. Tešla turi gautis “drembanti” nuo šaukšto.
* Kepti 35 min nevarstant orkaitės durelių. Tada ištraukus juos padaryti šone (ar apačioje) nedideles skylutes ir dar 4-5 min gąžinti į orkaitę, kad išdžiūtų vidus. Visiems iškepus palikti atvėsti.
* Kremas: Pieną pakaitinti puode beveik iki virimo ir nuimti nuo ugnies. Trynius išsukti su cukrumi ir šaukštu karšto pieno. Tuomet pilti dar šiek tiek pieno, suberti krakmolą, miltus ir viską sumaišyti iki košelės.
* Kai jau nelieka gumuliukų supilti visą likusį pieną, išmaišyti iki vientisumo ir supilti į švarų puodą bei kaitinti ant ugnies kol užvirs. Kai taip nutiks – maišyti ir leisti šiek tiek pakunkuliuoti, kol kremas sutirštės, taps tąsus. Tuomet pilti į uždaromą indelį ir leisti atvėsti, kai pravės – dėti į šaldytuvą ir leisti gerai atšalti.
* Galiausiai kremas atrodys “sušokęs” į luitą, taip ir turi būti. Reikia jį greitai išmaišyti, kol taps vėl gyvas. Tuomet atskirai suplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti ją su kremu. Galutinis variantas bus purus, standus, lengvas kremas.
* Kremą sudėti į konditerinį švirkštą ar maišelį ir per pyragėliuose padarytą skylutę pripildyti jų vidų.