Lazanija su varške

Kvepia pavasariu? Nebesinori mėsos ir sunkaus maisto? Prašau - Jums gardi kvepianti lazanija. Nepatingėkite ir pabandykite!

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Velykų boba, kurios receptui - daugiau nei 200 metų
- Horoskopas balandžio 17-24: ko tikėtis per Velykas?
- Kokios spalvos drabužiai pretenduoja tapti karščiausia šio sezono naujiena?
- Mankšta žasto sričiai padailinti

Aš sunaudojau:
9 lazanijos lakštus

Įdarui:

500 g varškės,
100 ml grietinėlės,
100 g cukraus,
100 g sviesto,
2 kiaušinių trynių.

Vaniliniam kremui:

1 kiaušinio trynio,
200 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
1 nubraukto v.š. krakmolo,
1 v.š. cukraus,
1 v.š. vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos.

spoonalley.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti:

* Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį 3 minutėms. Perliejame šaltu vandeniu ir atskiriame, kad nesuliptų.

* Varškę išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Supilame grietinėlę ir išlydytą sviestą.

* Kremui: puode sumaišome pieną, grietinėlę, cukrų. krakmolą, druską ir kiaušinio trynį. Visą laiką intensyviai maišant, kaitinam iki užvirimo ant mažos ugnies kol sutirštės. Kai jau sutirštėja, keliam nuo ugnies ir plakdami šiek tiek atvėsinam.

* Kepimo indą ištepame plonu sviesto sluoksniu. Sudedame makaronų lakštus (man tilpo 3). Ant jų dedame pusė varškės masės ir užpilame/užtepame 1/3 vanilinio kremo. Ant viršaus - vėl makaronų lakštai, likusi varškė, kremas. Viršutinis sluoksnis - makaronų lakštai ir likęs vanilinis kremas.
Šauname į 190 C įkaitintą orkaitę ir kepame kol gražiai apkeps.

* Valgome su grietine. Skanaus!

spoonalley.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis