Žąsis, įdaryta raugintais kopūstais, slyvomis, obuoliais

Šventei iškepkime įdarytą žąsį.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Beata Tiškevič: kaip būtų lengva, jei būčiau gimusi vyru...
- Balerinų dieta: per 10 dienų - 10 kg ir jokio alkio
- Gatvės mada: brandesnio amžiaus moterys Paryžiuje (FOTO)
- Velykų boba, kurios receptui - daugiau nei 200 metų

Ingredientai:

1 žąsis;
5 dideli obuoliai;
800 g raugintų kopūstų;
1 didelė galva česnako;
200 g slyvų;
8 didelės bulvės;
200 g džiovintų abrikosų;
druska;
1 šaukštas rudojo cukraus;
pipirai.

Gaminame:

* Sumaišykite marinato ingredientus: česnaką, druską, pipirus, rudajį cukrų arba medų, kmynus, pora šaukštų aliejaus ir balzamiko acto (nebūtinai). Ypatingai gerai ištriname paukščio vidų. Rekomenduojama sparnelius pašalinti.

* Šiuo marinatu ištriname žąsį ir paliekama vėsiai mažiausiai parai, labai gerai ~30 val. Galite įdėti į kepimo rankovę, bus labai patogu pavartyti.

* Pasiruošiame įdarą: nuplikiname ir pasmulkiname džiovintus vaisius, nuplauname raugintus kopūstus (išrenkame spanguoles, jei yra). Obuolius nulupti, išimti sėklides ir supjaustyti į maždaug 8 dalis. Sumaišome įdarą ir sudėjus į paukščio vidų užsiūti.

* Nulupame bulves, supjaustome ir pabarstome druska, pipirais, kmynais.

* Iškepti 4,5–5,5 kg paukštį trunka apie 3 val. Rekomenduojama žąsį kepti nekarštoje 100–110 C laipsnių orkaitėje. Paukštį dedamas ne į skardą, o tiesiai ant orkaitės grotelių – skarda dedama po jomis. Tuomet į ją suvarva visi kepamo paukščio riebalai ir subėga įdaro sultys. O tuose riebaluose yra „tikras skonio užtaisas“ – čia iškeptos bulvės bus ypatingos. Bulvės į orkaitę dedamos likus maždaug 1,5 val. iki iškeps paukštis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis