Soda grožiui - ir dantims balinti, ir inkštirams šalinti

Pavasarį dairomės ne tik natūralesnių audinių, bet ir grožio priemonių. Virtuvėje rasite ne vieną produktą, kurį galėsite panaudoti grožio reikmėms. Šį kartą siūlome sužinoti, kokioms grožio procedūroms gali praversti valgomoji soda.

Savaitės populiariausi straipsniai:
- D. Ibelhauptaitei dietos laikytis padeda ir vyras
- Gimimo data gali lemti gebėjimą mylėti ir seksualinį temperamentą
- Balerinų dieta: per 10 dienų - 10 kg ir jokio alkio
- Nekeptas sausainių tortas

Dantų balinimas

Sumaišykite 1 šaukštą valgomosios sodos su 5 lašeliais vandenilio peroksido, jei matote, kad masė itin tiršta, praskieskite ją truputėliu vandens. Gauta pasta padenkite dantis, laikykite 5–10 min. ir išskalaukite. Tuomet dantis išvalykite kaip įprastai su dantų pasta ir vandeniu. Šią procedūrą kartokite kartą per savaitę.

Odelių minkštiklis

Sumaišykite porą arbatinių šaukštelių valgomosios sodos su šiltu vandeniu. Gautu mišiniu patepkite odeles apie nagus ir palikite kelioms minutėms. Odelės suminkštės, jas kur kas lengviau pašalinsite.

Shutterstock nuotr.

Veido šveitiklis

Sudrėkinkite veidą drungnu vandeniu. Sumaišykite porą šaukštelių valgomosios sodos ir šlakelį vandens. Guta skysta mase nušveiskite veidą. Tai natūralus šveitiklis, padėsiantis atsikratyti negyvų ląstelių ir akimirksniu suminkštinsiantis veido odą.

Inkštirų šalinimo tirpalas

Daugelį mūsų kankina T zonoje išryškėję tamsūs inkštirai, deja, juos juos pašalinti ne visuomet paprasta. Bet pasigaminusios valgomosios sodos tirpalą inkštirus išspausite lengviau. Į puodelį distiliuoto vandens įberkite arbatinį šaukštelį valgomosios sodos, išmaišykite. Šiuo tirpalu patepus veido odą ji taps minkštesnė, o pašalinti inkštirus bus paprasčiau. Tačiau darykite tai švelniai ir atsargiai, nes patepta sodos tirpalu oda tampa jautresnė.

Detoksikacinė vonia

Lygiomis dalimis sumaišykite valgomąją sodą ir vonios druską, mišinį suberkite į vonią, prileistą šilto vandens. Taip pat galite įlašinti eterinio aliejaus, ypač tiks raminantis levandų arba jazminų žiedų. Tokia vonia ne tik padės atsipalaiduoti, bet ir jausitės tarytum naujai gimusi, oda taps minkšta, švelni, kvapni.

Pėdų vonelė

Prieš darydama pedikiūrą, paruoškite vonelę pėdoms. Į vonelę įpilkite šilto vandens, įberkite 3 valgomuosius šaukštus sodos ir išmaišykite. Mirkykite pėdas apie 10 min. Tokia vonelė puikiai suminkštins kulnų odą, nuospaudas, lengviau pašalinsite odeles aplink nagus.

Shutterstock nuotr.

Nuo spuogų

Sumaišykite arbatinį šaukštelį valgomosios sodos su šlakeliu citrinų sulčių. Gauta pasta patepkite spuogelio vietą. Šis mišinys padės spuogeliui greičiau išnykti, dezinfekuos odą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis