Knyga, pelniusi „Metų meilės romano“ titulą

Grožinė literatūra

Jodi Picoult „Vienišas vilkas“

Nevengianti aštrių temų populiari JAV rašytoja Jodi Picoult šįkart atsigręžia į medicinos ir moralinių pasirinkimų susidūrimą. Ar reikėtų leisti žmogui numirti, jei jo gyvybę palaiko tik medicininė aparatūra? Ar vieno, kad ir beviltiškai sergančio, žmogaus gyvybės nutraukimą pateisina galimybė taip išsaugoti kito žmogaus gyvybę? Ir kas turi teisę nuspręsti? 


Knygoje ryški ir dar viena – vilkų – tema. Rašytoja dovanoja progą pažinti šiuos paslaptingus gyvūnus ir kai ko labai svarbaus iš jų išmokti.

Santa Montefiore „Nepažįstamoji iš Paryžiaus“

Antuanetė ir Džordžas savo šeimos laimę kūrė įstabiame sename angliškame dvare, stūksančiame idiliškos gamtos prieglobstyje. Čia prabėgo daug gražių bendro gyvenimo akimirkų, užaugo trys jųdviejų sūnūs. Tačiau, Džordžui netikėtai mirus, ima aiškėti, kad storos seno dvaro sienos patikimai saugojo ne tik šeimos laimę, bet ir dideles paslaptis...
Antuanetė Džordžą labai mylėjo ir buvo tikra, kad jį pažįsta netgi geriau negu save. Todėl į vyro laidotuves atvykusi žavi nepažįstama mergina moterį išmuša iš vėžių – ji prisistato Fedros vardu ir pareiškia esanti Džordžo dukra, lygiateisė jo turto paveldėtoja.

Tačiau kai kurių šeimos narių neapleidžia įtarimas, kad Fedra nepasakė visos tiesos. Ką dar slepia atvykėlė? 

Negana to, tarp Fedros ir vyriausiojo Antuanetės ir Džordžo sūnaus iškart užsimezga simpatija...
Bestselerio „Sodininkas iš Prancūzijos“ autorė Santa Montefiore skaitytojų mėgstama dėl gebėjimo kurti meistriškus siužetus. Rašytojos pasakojamos įtraukiančios ir tikroviškos istorijos pagauna nuo pirmojo puslapio ir nebepaleidžia iki pat knygos pabaigos.
Puikus pasirinkimas norintiems pabėgti nuo kasdienių rūpesčių į pasaulį, kupiną paslapčių ir romantikos.

Jane Lovering “Širdies muzika”

Kas nutinka, kai susitinka du jauni žmonės ir pajunta vienas kitam simpatiją, bet dar stipriau bando išsaugoti savo paslaptis?

Džemaima Haton apsisprendžia pradėti naują gyvenimą ir pamiršti skaudžią praeitį. Pasiėmusi tik būtiniausius daiktus ir galvoje neturėdama jokio plano, ji išvažiuoja į kitą miestą – kur jos niekas nepažįsta ir nežino apie įvykius, kuriuos ji norėtų ištrinti iš atminties.

Iš pradžių naujame mieste Džemaimą lydi sėkmė: atsitiktinai sutikta nedidelės krautuvėlės savininkė Saskija sutinka prekiauti jos kuriamais papuošalais, o ten pat dirbanti Rouzė pasiūlo pastogę. Tačiau netrukus reikalai ima šlyti: Saskija kažkodėl apsigalvoja ir nebenori priimti Džemaimos papuošalų...

Bet nepavydėtinoje padėtyje atsidūrusiai Džemaimai ir vėl nusišypso sėkmė: užklydus į gitarų parduotuvę, keistuolis jos savininkas Benas Deivisas pasisiūlo prekiauti merginos papuošalais.
Netrukus paaiškėja, kad atsiskyrėlis Benas, kaip ir Džemaima, turi didelių paslapčių...
Tarp Džemaimos ir Beno netrukus ima megztis simpatija. Bet juos kaip siena skiria jųdviejų paslaptys, kurias abu kaip įmanydami saugo.

Tačiau ar ilgai jiems pavyks slapstytis?
Dar daugiau sumaišties įneš netikėti vingiai ir Saskijos bei Rouzės gyvenime...
Knyga, 2011 m. pelniusi skaitytojų, autorių ir leidybos profesionalų skiriamą „Metų meilės romano“, o 2012 m. – „Geriausios romantinės komedijos“ apdovanojimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis