Purus varškės apkepas

Ko varškės apkepui niekada nebus per daug, tai purumo. Man asmeniškai kuo lengvesnis, tuo geriau, ypač jei gaminu jį vakarienei. Šį kartą taip ir buvo. Šis receptas man pats pačiausias, o išbandžiau jų milijonus. Bet šį vis tobulinau tobulinau ir dabar jau galiu pasakyti – radau tą VIENINTELĮ, kurio jau nebepaleisiu.

Populiariausi straipsniai:
- Šis Saulės užtemimas gali kardinaliai pakeisti gyvenimą
- Kokius sijonus segėsime šįmet
- Liaudiškos priemonės, kaip išnaikinti maistines museles ir kandis
- 10 patarimų kaip su bet kuo užmegzti ir išlaikyti pokalbį

Apkepui reikia:

900 g varškės,
3 kiaušinių,
80 g sviesto,
žiupsnis cinamono,
150 g cukraus,
saujos razinų,
2 a.š. aguonų,
lašas romo esencijos,
2 v.š. manų kruopų.

Kremui:

5 v.š. grietinės,
pusė skardinės kondensuoto pieno,
šokolado.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Kaip gaminti:

* Varškę pertrinu, sudedu kiaušinio trynius (baltymų neišmesti!), išmaišau, pilu ištirpdytą sviestą, likusius ingredientus ir viską gerai sumaišau.

* Kiaušinio baltymus išplaku iki standžių putų, atsargiai sukrečiu į masę, išmaišau. Masė gaunasi puri, lengva it debesėlis. Ją sukrečiu į riebalais išteptą formą ir kepu iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol gražiai paruduoja ir aplink dantų krapštuką nebelimpa masė.

Kremas:

* Grietinę sumaišyti su kondensuotu pienu. Šokoladą išlydyti, užvarvinti ant kremu ištepto apkepo ir papaišyti dantų krapštuku, dėl grožio.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis