Nuotakos puokštė tampa šukuosenos dalimi, kaklo papuošalu ar aprangos detale

Didžiausią inscenizuotą vestuvinę fotosesiją šalyje, vykusią Kauno rajone, Raudondvario pilyje, surengę skirtingų sričių profesionalai neslepia ne tik norėję pristatyti ne užsienio, o Lietuvos meistrų darbus, bet ir pademonstruoti, kad stereotipų laužymas gali būti ne avangardiškas, nesąmoningas ar absurdiškas, bet išskirtinis, originalus ir patogus.

„Tarkim, nuotakos puokštė. Net dailiausias kūrinys nuotaką išvargina, nes nuolat reikia galvoti, kur gėles padėti, kaip su jomis elgtis, kaip laikyti. Rankos visada būna užimtos, o juk puiku būtų jaustis laisvai“, - sakė floristas Antanas Mažonas. Anot jo, situacijos sprendimas yra labai paprastas.

„Fotogenijus“ nuotr.
„Nuotaką galima taip išdabinti gėlėmis, kad ji tą dieną tikrai jausis pokylio karaliene“, - su šypsena sakė A. Mažonas.

Jo teigimu, gyvos gėlės gali tapti ne tik šukuosenos dalimi, bet ir atstoti kaklo papuošalą ar tapti pagrindiniu aprangos akcentu.

„Fotogenijus“ nuotr.
Floristo nuomone, daug idėjų galima sukurti, tačiau žmogus dažniausiai nori pamatyti kaip tai atrodo. Būtent todėl ir buvo surengta fotosesija, kuriai viskas kurta taip, kaip tikroms vestuvėms.

„Puokštės, aksesuarai, sagės, karoliai iš gėlių buvo paruošti taip, kad galėtume ir patys įsitikinti – bus įmanoma ir patogi mūsų idėja jaunavedžiams ar ne“, - paaiškino A. Mažonas.

„Fotogenijus“ nuotr.
Kūriniai iš gėlių modeliams dalyvaujant intensyvioje fotosesijoje išsilaikė visą dieną. Karoliai iš orchidėjų salone „Floristai ant ribos“ žydėjo dar tris dienas, o puokštės – savaitę.

„Labai trūksta pavyzdžių, ką gali sukurti Lietuvos floristai ir šukuosenų meistrai jaunavedžiams. Internete gali rasti tik užsienyje realizuotas idėjas, bet patikus kuriai nors nebūtinai rasi, kas ją galės išpildyti“, - sakė A. Mažonas.

„Fotogenijus“ nuotr.
Projektą, kuriame įsiamžinti kviesti eiliniai žmonės, įgyvendinti padėjo ir grožio salonas „Domini“. Bendra grožio bei gėlių dizaino žinovų komanda bendram projektui sukvietė 17 žmonių iš kelių Lietuvos miestų.

„Fotogenijus“ nuotr.
„Tarp jų yra ir barmenų, ir telekomunikacių darbuotojų, ir studentų. Visi jie buvo sukviesti bendrai fotosesijai, kurios tiklas - atskleisti kūrybines dviejų sričių meistrų galimybes bei neribotą fantaziją“, - su šypsena sakė A. Mažonas.

„Fotogenijus“ nuotr.
Anot jo, labai paprasta padaryti kelias puokšteles, sušukuoti kelias merginas ir gražiai jas nufotografuoti, bet idėjos autoriai kiekvienoje nuotraukoje norėjo emocijų, nuotaikos ir skirtingų istorijų.

„Fotogenijus“ nuotr.
Fotosesijoje dalyvavo daugiau nei 30 žmonių – floristai, kirpėjai, makiažo meistrės, fotografai, modeliai. Ją nuotraukose įamžino „Fotogenijus“ specialistai.

„Fotogenijus“ nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis