Nemokami jogos užsiėmimai Kaune – išsiilgusiems aktyvios veiklos gamtoje

Pavasaris ir vasara pats puikiausias metas, kuomet būdami gamtoje galime ne tik poilsiauti, bet ir mankštinti kūną, išmokti geresnio kvėpavimo bei įgyti vidinės ramybės.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Drovieji ir jautrieji intravertai – ar tikrai jų reikia gailėti? TESTAS
- Madingiausias Paryžiaus kvartalas
- Astrologija: sužinok silpnąsias partnerio vietas
- Vištienos kepsniai su sūriu

Norintiems ne tik pagerinti savo fizinę formą, bet ir sužinoti ką nors naują ar pabendrauti, galima prisijungti prie nemokamų jogos užsiėmimų kiekvieną sekmadienį Kauno Santakoje.

Kyla klausimas, kodėl turėtumėte sekmadienį skirti laiko jogos praktikai? Joga viena iš nedaugelio technikų, kuri veikia visus vidaus organus, stiprina raumenis, šalina toksinus iš organizmo, padeda ugdyti pasitikėjimą savimi, proto ramybę ir nutiesia kelią į laimingesnį ir šviesenį gyvenimą.

Kelis naudingiausius jogos aspektus „Integralios jogos mokyklos“ vadovė Lina Lila Čebatavičė:

1. Raumenų stiprinimas ir lankstumas. Asanomis treniruojami ne tik didieji muskulatūros raumenys, bet ir smulkieji. Tai tarpslanksteliniai kaklo, pilvo, dubens dugno, diafragmos, kojų ir rankų pirštų raumenys. Mažieji raumenys labai svarbūs taisyklingai laikysenai palaikyti ir vidaus organų pilnutiniam darbui užtikrinti.

2. Nugaros ir stuburo lankstumas. Kai stuburo lankstumas ir sveikata palaikomi tinkamomis asanomis, pagyvėja kraujo apytaka, nervai geriau aprūpinami maistinėmis medžiagomis ir deguonimi, todėl kūnas išlaiko jaunatviškumą. Kaip sako sena kinų patarlė: „Lanksti nugara – ilgas gyvenimas“.

3. Įvairių organų veiklos gerinimas. Įvairios asanos masažuoja vidaus organus. Masažas pagerina vidaus organų aprūpinimą krauju, todėl jie gauna daugiau būtinų maistinių medžiagų ir deguonies. Lengviau pašalinami audiniuose susikaupę toksinai ir atliekos. Taigi darydami asanas mes padedame vidaus organams geriau atlikti savo darbą.

4. Atminties ir koncentracijos gerinimas. Asanos ir kvėpavimo pratimai padeda ugdyti koncentraciją, susitelkimą. Didesnis kraujo kiekis plūsteli į smegenis, todėl gerėja atmintis. Pagerėjus koncentracijai greičiau atliksite įvairius darbus, susikaupsite ir susidorosite su problemomis.

5. Vidinė ramybė. Tai vienas svarbiausių dalykų, kurį suteikia joga. Užsiėmimu metu per atsipalaidavimą mes suvokiame, kad laimė glūdi viduje, Protas nurimsta, pasiekiama emocinė pusiausvyra, pozityvumas, pagerėja požiūris į gyvenimą.

Pradėję užsiiminėti joga, Jūs tapsite sveikesni, energingesni, gracingesni. Organizmas taps atsparesnis ligoms ir stresinėms situacijoms.

Jogos užsiėmimai vyks kiekvieną sekmadienį 11 val. Kauno Santakoje esančiame stadione. Visi kauniečiai ir miesto svečiai labai laukiami! Esant blogoms oro sąlygoms (lietui, audrai) užsiėmimai nevyks.
Nepraleiskite vasaros tinginiaudami, leiskite pailsėti kūnui ir sielai, pajuskite vidinę harmoniją!

Daugiau informacijos www.integralijoga.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis