Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Kokie džinsai madingi pavasarį
- Trys stangraus pilvuko draugai
- Karalienių grožio paslaptys ir jaunystės receptai
- Meksikietiška sriuba
Šį kartą, kepdama jį, svėriau ir matavau ką dedu :), nors paprastai jį gamindama, darau "iš akies ". Ir man tai pirmas pyragas, kurį aš galiu iškept be svarstyklių, nes aš mėgstu sverti, t.y. būti tiksli.
2 asmenims reikės:
250 g rūgščių obuolių (saldžiarūgščiai irgi tinka, bet jokiu būdu ne saldūs),
50 g minkšto sviesto,
100 g miltų,
80-90 g cukraus,
1 a.š. cinamono,
ledų/plaktos grietinėlės pagardinimui.
Kaip gaminti
* Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome nemažais gabalėliais - maždaug 1,5x1,5 cm kubeliais.
* Į dubenį sudedame kambario temperatūros sviestą, cukrų ir miltus. Pirštais viską sutriname iki trupinių. Suspaudus trupinius saujoje, jie turi sulipti į kamuoliuką, kuris suspaustas vėl sutrupa. Galite paragauti trupinius, kad kitą kartą suprastumėte kokį skonį reikia išgauti, jei gaminsite be svarstyklių. Jie turi gautis šiek tiek saldūs, bet ne per daug.
* Taigi, dedame į kepimo indą obuolius, pabarstome cinamonu ir užklojame trupiniais. Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 30-35 minutėms.
* Aš kepiau du 12 cm skersmens indelius, t.y., lygiai dviems asmenims - kiekvienam po atskirą indelį. Aš kepimo indo jokiais riebalais netepu.
* Puikiai tinka valgyti karštą su šaltais ledais.
P.S. Tiesa, kas mėgsta, galima į obuolius įmaišyti razinų, riešutų. Bet aš nemėgstu. Mėgstu grynuolį, net cinamono ne visada dedu.