Trupininis obuolių pyragas

Šimtaprocentinis trupininis obuolių pyragas. O kas smagiausia, kad absoliučiai jokių pastangų jį kepant įdėti nereikia. Šį pyragą kepu jau koks šimtas metų, ir man atrodo, kad jį visi jau žino, bet maža ką...

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Kokie džinsai madingi pavasarį
- Trys stangraus pilvuko draugai
- Karalienių grožio paslaptys ir jaunystės receptai
- Meksikietiška sriuba

Šį kartą, kepdama jį, svėriau ir matavau ką dedu :), nors paprastai jį gamindama, darau "iš akies ". Ir man tai pirmas pyragas, kurį aš galiu iškept be svarstyklių, nes aš mėgstu sverti, t.y. būti tiksli.

2 asmenims reikės:

250 g rūgščių obuolių (saldžiarūgščiai irgi tinka, bet jokiu būdu ne saldūs),
50 g minkšto sviesto,
100 g miltų,
80-90 g cukraus,
1 a.š. cinamono,
ledų/plaktos grietinėlės pagardinimui.

Kaip gaminti

* Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome nemažais gabalėliais - maždaug 1,5x1,5 cm kubeliais.

* Į dubenį sudedame kambario temperatūros sviestą, cukrų ir miltus. Pirštais viską sutriname iki trupinių. Suspaudus trupinius saujoje, jie turi sulipti į kamuoliuką, kuris suspaustas vėl sutrupa. Galite paragauti trupinius, kad kitą kartą suprastumėte kokį skonį reikia išgauti, jei gaminsite be svarstyklių. Jie turi gautis šiek tiek saldūs, bet ne per daug.

* Taigi, dedame į kepimo indą obuolius, pabarstome cinamonu ir užklojame trupiniais. Dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 30-35 minutėms.

* Aš kepiau du 12 cm skersmens indelius, t.y., lygiai dviems asmenims - kiekvienam po atskirą indelį. Aš kepimo indo jokiais riebalais netepu.

* Puikiai tinka valgyti karštą su šaltais ledais.

P.S. Tiesa, kas mėgsta, galima į obuolius įmaišyti razinų, riešutų. Bet aš nemėgstu. Mėgstu grynuolį, net cinamono ne visada dedu.

spoonalley.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis