Populiariausi šių dienų straipsniai:
- I. Norkutės-Žvinienės gulimoji dieta: per savaitę - minus 2 kg
- Astrologė Rima: Merkurijus Dvyniuose - naujienų lietus
- Karalienių grožio paslaptys ir jaunystės receptai
- Trupininis obuolių pyragas
Todėl aguonas pakeičiau džiovintomis uogomis, dalį miltų – avižiniais dribsniais. Papildomai įbėriau neseniai nusipirkto sėklų mišinio. Rezultatą matot. Jis, sakyčiau, labai vykęs – prie nesaldaus kepinio dera salstelėjęs citrininis glajus.
Reikės:
puodelio miltų;
pusės puodelio avižinių dribsnių;
3 šaukštų įvairių sėklų mišinio;
1/4 šaukštelio druskos;
šaukštelio kepimo miltelių;
šaukštelio vanilinio cukraus;
tarkuotos citrinos žievelės;
saujos razinų;
saujos džiovintų spanguolių;
170 gramų sviesto
3/4 puodelio cukraus pudros;
3 kiaušinių;
1/4 puodelio pieno.
Glajaus sudedamosios dalys:
vienos citrinos sultys;
cukraus pudros (pagal skonį).
Kaip gaminti:
* Viename dubenyje sumaišiau miltus, avižinius dribsnius, sėklas, druską, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir karštu vandeniu nuplikytas spanguoles bei razinas.
* Kitame maišytuvu iki purios masės išplakiau kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra. Tuomet į gautą masę po vieną mušiau kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydama.
* Į sviesto masę per tris kartus sudėjau miltus, per du kartus supyliau pieną. Pradėti ir baigti reikia miltais (miltai, pienas, miltai, pienas, miltai). Maišyti reikia tik tol, kol nebesimato sausų produktų.
* Tešlą supyliau į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, ir maždaug 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepiau apie valandą.
* Kol pyragas kepė, pasidariau glajų – citrinos sultis sumaišiau su 5 šaukštais cukraus pudros. Tam, kad masė būtų vientisesnė, mišinį pusę minutės pašildžiau mikrobangų krosnelėje.
* Iškepusį pyragą aptepiau glajumi ir turėjau palikti atvėsti, tačiau neištvėrusi prapjoviau. Pyragas gardus dar šiltas, bet geriausias kitą dieną, kai susigeria citrininis glajus.