Maltos kalakutienos vyniotinis su sūriu, kriaušėmis ir baziliku

Valgomas ir šiltas, ir šaltas, tad galima išsikepti iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Savaitės skaitomiausi:

- I. Norkutės-Žvinienės gulimoji dieta: per savaitę - minus 2 kg
- Turtingiausia amerikietė turėjo tik vieną suknelę
- Karalienių grožio paslaptys ir jaunystės receptai
- Kaip šiandien gyvena kadaise nudeginti Zdanių dvynukai
- Kokie džinsai madingi pavasarį
- Skanūs ir minkšti grietiniečiai

Formai 10 х 28 cm reikės:

600 g maltos kalakutienos,
1 didelio svogūno,
4 v.š. manų kruopų,
3 v.š. grietinės,
1 kiaušinio,
3 skiltelės česnako,
šakelės šviežių krapų,
druskos, pipirų, prieskonių.

Įdarui:

150 g sūrio,
1 didelės kriaušės (kad nebūtų labai vandeninga),
kelios šakelės krapų ir baziliko.

Kaip gaminti

* Krapus susmulkinti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Į faršą sudėti krapus, svogūną, manus, grietinę, išplaktą kiaušinį, smulkintą česnaką. Įberti druskos, pipirų norimų prieskonių.

* Įdarui sūrį sutarkuoti, kriaušę supjaustyti mažais kubeliais, žalumynus smulkiai supjaustyti. viską sumaišyti.

* Formą ištepame aliejumi (aš iškloju kepimo popieriumi). 3/4 faršo paskirstome ant formos dugno ir ant sienelių, t.y. padarome "griovelį" įdarui. Dedame įdarą, uždedame ant viršaus likusį faršą. Ant viršaus galima padėlioti kelis gabaliukus sviesto.

* Kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. Jei valgysime šiltą - palaikome 10-15 min., kad truputį atvėstų ir pjaustant nebėgtų sūris. Galima valgyti ir šaltą, tuomet jis puikiai pjaustomas - įdaras būna sutvirtėjęs (nuotraukoje matote pastovėjusį apie 30 min.). Skanaus!

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis