Reta liga serganti moteris: aš negaliu žiūrėti į veidrodį

32 metų Izzy Richards serga nepaprastai reta ir galimai mirtina liga - paveldima angioedema. Dėl to jos rankos, kojos, veidas, pilvas ir nugara nuolat ištinsta.

Taip pat skaitykite:
- Svetimoj šaly vyras paliko mane taip, kaip stoviu, su dviem mažamečiais vaikais
- Numerologai: apskaičiuokite, kaip klostysis jūsų santykiai
- Namai pagal fengšui: kaip sukurti teigiamą energetiką
- Žagarėliai iš jogurtinės tešlos

Nelaimei, jos liežuvis ir gerklė taip pat gali ištinti, todėl jai gali būti sudėtinga kvėpuoti, nes jos kvėpavimo takai gali būti užspausti, rašo dailymail.co.uk.

Štai ką ji papasakojo MailOnline: „Būna baisu, kai mano liežuvis ir gerklė ištinsta. Kartą mano liežuvis ištino taip, kad gydytojai manė, jog esu pasmerkta – negalėjau kvėpuoti, tad ir pati maniau, jog mirsiu. Ypač žemina, kai ištinsta mano veidas – žmonės spokso į mane ir mano, kad mano partneris Chrisas mane muša. Todėl nemėgstu eiti iš namų, kai mano veidas ištinsta“.

Nottingham miestelyje gyvenanti I. Richards pirmuosius simptomus pajuto, kai jai tebuvo ketveri metai. Tačiau tuo metu jos simptomai buvo palaikyti alergine reakcija į vaistus, kurie jai buvo paskirti nuo kitos ligos. Po to simptomai nebesikartojo iki tol, kol jai suėjo septyneri metai.

Tuo metu jos rankos kartais ištindavo, tačiau ir vėl į šiuos simptomus nebuvo tinkamai sureaguota – šį kartą jie buvo palaikyti reakcija į šaltį.

Kai jai buvo 14 ar 15 metų, Izzy būklė ūmai pablogėjo. Ji pradėjo jausti skausmingus skrandžio spazmus ir apie tris savaites per mėnesį ją pykindavo. Ji taip pat pastebėjo, kad tuo metu ištindavo ir jos kojos. Dėl savo ligos ji beveik negalėjo lankyti mokyklos, tad jos išsilavinimas yra labai prastas.

I. Richards sako, kad nepaisant simptomų sunkumo, gydytojai niekada nuodugniai netyrė jos ligos. Jos atveju tinimą paskatina patirtas stresas. Kai kurie šia liga sergantys žmonės kiekvieną mėnesį patiria daug priepuolių, o kitiems mėnesiai ar net metai praeina be jokio tinimo priepuolio.

Tinimą sukelia prastai funkcionuojanti arba baltymų trūkumą patirianti imuninė sistema. Jei žmogui trūksta baltymų, jo kraujagyslės gali tapti nesandarios, dėl to skysčiai ima kauptis audiniuose. Todėl gali ištinti bet kuri kūno vieta, tačiau dažniausiai tinsta galūnės, žarnynas, veidas ir kalbos padargai.

Tinimas žarnyne dažnai lemia skausmingus skrandžio spazmus, o kalbos padargų tinimas gali būti pavojingas gyvybei, nes gali būti užspausti kvėpavimo takai.

I. Richards sako: „Buvo keista po tiek metų išgirsti diagnozę, tačiau man palengvėjo, sužinojus, kas man yra. Buvo ir baisu, nes sužinojau visą savo ligos mastą. Net ir supykau, kad tiek kartų man buvo nustatyta klaidinga diagnozė“.

Dabar su savo partneriu Chrisu gyvenančiai I. Richards kas porą savaičių vis dar pasikartoja tinimas, kuris kiekvieną kartą trunka apie kelias dienas.

„Kartais skrandžio spazmai būna tokie skausmingi, kad negaliu net paeiti, o ištinus kojoms man reikia ramentų“.

Tačiau I. Richards padėtis šiek tiek pagerėjo, kai jai buvo nustatyta tiksli diagnozė. Ji buvo išmokyta susileisti sau vaistų, prasidėjus tinimui. Šios injekcijos užkerta kelią didesniam tinimui, jei jis jau prasidėjo, tačiau visiškai jo nesustabdo.

Štai kaip atrodo sveika ir ligos priepuolį išgyvenanti Izzy - žiūrėti ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis