Pilvo plastika - tobulai figūrai gražinti

Kiekviena moteris nori atrodyti patraukliai. Savo vyrui, kitoms moterims, svarbiausia – sau pačiai. Nėštumas prideda papildomų kilogramų, kurių dažna taip lengvai neatsikrato, o staigiai numesti kilogramai palieka ne plokščią pilvuką, tačiau žavesio nekeliančią kabančią odą. Jos panaikinti negali nei dietos, nei sportas, tačiau išeitis yra – pilvo plastika.

„Pilvo plastika yra odos pertekliaus pašalinimas nuo pilvo srities, daugiausia - apatinės pilvo dalies. Ši procedūra nėra nutukimo naikinimas, moterys kreipiasi norėdamos panaikinti kabančią pilvo odą“, – komentuoja klinikos „Grožio chirurgija“ plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.

K. Maslauskas aiškiai atskiria riebalų nusiurbimą nuo pilvo ir pilvo plastiką. Kartais atliekant pilvo plastiką tuo pačiu šiek tiek nusiurbiama ir riebalų, tačiau tapatinti šių procedūrų nereikėtų. Siurbimo metu riebalai yra šalinami iš poodžio, o pilvo plastikos metu šalinamas odos perteklius, ir ji atliekama žmogui, kuris turi kabančią odą pilvo srityje. Nusiurbimas dažniausiai atliekamas prieš pilvo plastikos procedūrą. Pilvo plastika atliekama žmonėms, kurių kūno masės indeksas (KMI) neviršija 27-28. Esant didesniam KMI paciento prašoma numesti svorio iki leidžiamo maksimalaus indekso.

Dažniausios plastikos chirurgo pacientės – kelis kartus gimdžiusios arba greitai svorį numetusios moterys.

„Pilvo plastika padeda atsikratyti strijų tarp bambos ir gaktos, gruoblėtos pilvo odos, taip pat – susigrąžinti prarastą pilvo formą. Nereikia pamiršti, kad pilvo plastika – chirurginė operacija, jos metu iš pilvo apatinės dalies nuo gaktos srities iki bambos yra išpjaunamas trapecijos formos odos gabalas“, – pasakoja K. Maslauskas.

Apatinis pjūvis atliekamas kaip galima žemiau, kad sugijus jį dengtų apatiniai rūbai, o viršutinis pjūvis daromas ties bamba. Operacijos metu audiniai yra pašalinami, oda nusitęsia žemyn, o bamba yra persodinama į naują vietą – nutempus odą bamba yra suformuojama naujoje vietoje.

Shutterstock nuotr.
Baisu, kad liks didžiulis ir platus randas? K. Maslauskas skuba nuraminti – kiekvieno paciento atvejis yra individualus, vienam viršutinis pjūvis gali eiti į šonus ir iki juosmens, tačiau dažnai pjūvis eina iki klubakaulio. Po operacijos randas būna raudonas ir platesnis, laikui bėgant siaurėja ir dažniausiai lieka 3-4 mm pločio. Itin retais atvejais randas lieka itin siauras (1 mm pločio) arba daugiau nei 1 cm pločio, tačiau rando gijimas daugiausiai priklauso nuo paties žmogaus savipriežiūros. Pirmą tvarkingą vaizdas po operacijos galima išvysti po 2-3 mėnesių, o pats randas visiškai išbąla per kelerius metus.

Pjūvio žaizda sugyja per 2 savaites, tinimas laikosi apie mėnesį, kompresinius drabužius reikia nešioti apie 2 mėnesius. Taip pat 2-3 mėnesius nerekomenduojama jokio fizinio krūvio, ilgesnio nei valandos trukmės sėdėjimo reikėtų vengti apie mėnesį. Kylant iš lovos rekomenduojama ne sėstis tiesiai, o verstis per šoną, soliariume ar saulėje degintis reikėtų tik išbalus randams. Po operacijos žaizdos perrišamos kas 2-3 dienas, praėjus 4 dienoms jau leidžiama lįsti po dušu. Mėnesį laiko po operacijos rekomenduojama daryti limfodrenažinius masažus – iš pradžių keletą dienų iš eilės, sekančiomis savaitėmis užtenka kelių masažų per savaitę.

„Procedūros neįmanoma atlikti moteriai, neturinčiai odos pertekliaus, turinčiai nutukimą, jei po šonkauliais yra daryti pjūviai – likę randai gali sutrikdyti kraujotaką, todėl atsiranda rizika. Būna ir taip, kad moteriai anksčiau buvo atlikta pilvo plastika, o laikui bėgant pacientė vėl priaugo ir numetė daug svorio, pilvas vėl tapo laisvesniu, tad tokiais atvejais audiniai paprastai nebegrįžta į savo vietas“, – sako K. Maslauskas. Gydytojas pabrėžia, jog kai kada pakartotinę procedūrą atlikti galima, tačiau ne visada.

Užsakymo nr.: PT_64841815

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis