Kokios šio pavasario ir vasaros makiažo tendencijos

Šiltąjį sezoną rekomenduojama itin saikingai naudoti kosmetiką, bei darant makiažą „nenutolti nuo savo odos spalvos“. Kaip suspindėti ir atrodyti gražiai šį pavasarį ir vasarą, patarimais dalinasi „Makeup2go“ meistrės Lina ir Simona.

Makiažo tendencijos

Pirmoje vietoje svarbiausia - švari, spindinti oda, odos sveikumas, gaivumas. Ją reikia dengti šviesesniu tonu. Pasirinktinai patariama akcentuoti antakius, arba akis, arba lūpas.

Makiažas
Makiažas
Shutterstock nuotr.

Šį pavasarį ir vasarą tarp siūlomų pasirinktinų spalvų akims ryškinti - geltona, mėtinė, turkio, žali atspalviai - juos patariama akcentuoti pravedimuose ar rinktis šešėlius.

Šį sezoną karaliaus ypatingai ryškūs lūpų atspalviai - raudona klasikinė, ciklameno, orchidėjų, vyno spalva.

Makiažas
Shutterstock nuotr.

Vakariniam makiažui formuojamos drugelio formos akys arba galima pasirinkti Glamour stilių.

Ko geriau nedaryti

„Makeup2go“ meistrės pataria vengti apsunkinti veido odą sunkiais makiažo pagrindais, neapsunkinti veido „sunkiomis“ skaistalų spalvomis, ar per daug išsausinti, vengti „sunkių“ spalvų.

Kad makiažas būtų nepriekaištingas, šiltąjį sezoną reikia vengti per tamsaus atspalvio tonalinių kremų ar bronziniu pudrų, savaiminio įdegio kremų. Makiažo meistrės atkreipia dėmesį, kad geriau nenutolti nuo savo odos spalvos.

Makiažas
Shutterstock nuotr.

Jų nuomone, vasarą savo rankinėje kiekvienai moteriai ir merginai privalu turėti gaivų lūpų blizgį ir ryškų lūpdažį (dienai blizgis, vakarui lūpdažis), veidrodėlį. Apskritai, anot specialisčių, kaitinant saulei nereikėtų turėti daug priemonių, ir ant veido naudoti daug kosmetikos.

Ir neutralaus atspalvio dažais padažytos lūpos gali atrodyti seksualiai. Lūpų centre tiesiog reikia užtepti šiek tiek blizgio ir lūpos atrodys putlesnės.

Vestuvinis makiažas - klasika

Nuotaka
Nuotaka
Shutterstock nuotr.

Šis sezonas nuotakoms nieko naujo nežada - vestuvinis makiažas, anot specialisčių, yra klasika, tad šioje srityje daug kas nesikeičia.

Nuotaka turėtų žinoti, jog reikėtų išvengti sunkaus makiažo, bet taip pat neatrodyti ir per blankiai, kad nesusilietų veidas su balta suknele, reikia stengtis išlikti gaiviai, tuo pat metu ir išryškinti gražiausius bruožus.

Kaip nepakenkti odai

Makiažo specialistės pažymi, kad reikia itin dideli dėmesį skirti priemonėms, kurias naudojate kaip makiažo pagrindą, odos spalvai išlyginti.

„Tai turėtų būti lengva priemonė, kuri neužkimštų veido odos porų ir neapsunkintų ir nevargintų odos - tai turėtų būti lengvas tonalinis kremukas ar dabar labai madingi BB ar CC kremukai. Taip pat be galo svarbus ne tik makiažas, bet ir de makiažas, odą reikėtų po dienos kruopščiai nuvalyti ir naktį leisti jai kvėpuoti ir pailsėti nuo kasdienio makiažo“, - pasakoja makiažo meistrės Lina ir Simona.

Shutterstock nuotr.

Makiažo valiklis, anot jų, turėtų būti parinktas pagal veido odos tipą, jeigu oda yra riebi, tai reikėtų vengti riebių makiažo pienelių, kurie užkimštų poras reikėtų rinktis lengvesnius, pavyzdžiui, Sebium micelinį valomąjį vandenį.

Ir, be abejo, atvirkščiai, jei oda sausa, reikėtu rinktis makiažui valyti drėkinančius valiklius, jeigu veido oda mišri ir linkusi į aknę, venkite tų makiažo valymo priemonių, kuriuose yra alkoholio. Alkoholis išsausina veido odą ir ši pradeda gaminti dar daugiau riebalų, taigi veido būklė tik pablogėja.

„Mūsų makiažo namuose labai svarbu greitis ir kokybė. Kai vyksta makiažo pamoka, merginoms ne iš karto pavyksta tobulas makiažas, todėl veidą tenka valyti dažnai. Tam reikalinga itin efektyvi ir saugi makiažo nuvalymo priemonė, kuri be didelių pastangų greitai ir švariai nuvalytų odą jos nesudirgindama. Tokią priemonę mes turime – tai „Bioderma“ „Sensibio H2O“ valomasis micelinis vanduo. Jis nepamainomas“, - sako „Make up 2 go“ vizažistų komanda.

Pasak makiažo meistrių, makiažas turėtų būti valomas be išimties kasdien, kad oda per naktį pailsėtų,nes nevalomas makiažas ir dulkės, susikaupusios per dieną, užkemša veido odos poras taip sudarydamos inkštirus ar spuogus. Taigi veido odą reikėtu kruopščiai valyti atsižvelgiant į odos tipą.

Shutterstock nuotr.

Užsakymo nr.: PT_64788717

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis