Kaip jūsų valgomas maistas veikia charakterį?

Tiesa ir mitai apie tai, kad „ką valgome, tas ir esame“.

Dar senovės graikai nutarė: „ką valgome, tas ir esame“, ir būtent jie pirmieji pastebėjo, kad maistas veikia ne tik fizinį kūną, bet ir dvasinę savijautą, tai yra, nuotaiką. Šiuolaikiniai ekspertai iš Japonijos natūralios mitybos asociacijos pasistūmėjo dar toliau ir pateikė naują formulę: „pasakyk, ką valgai, ir aš pasakysiu, kas tu“. Ilgus metus stebėję valgytjus ir jų lėkštes jie nustatė, kad mitybos įpročiai ir pats racionas formuoja žmogaus charakterį, gyvenimo būdą ir net sėkmę karjeroje. Pagal vartojamo maisto tipą mus galima uskirstyti į kelis tipus. Taigi, ką galime sužinoti apie žmogų pagal tai, ką jis valgo.

Mėsavalagiai

Mėsos mėgėjai pasižymi audringu temperamentu: jie iš kitų išsiskiia inmpulsyvumu, užsispyrimu ir padidėjusiu libido. Mėsiškų valgių gerbėjai dažnai pasiekia to, ko nori, nors planus įgyvendina gana nenuosekliai. Tokie žmonės nemoka priimti kritikos, o stresas – nuolatinis jų palydovas. Be to, mėsoso mėgėjaidažniau nei kiti serga virškinimo trakto ir sąnarių ligomis ir, to pasekoje, turi problemų dėl antsvorio.

Daržovių niekada nebus per daug

Veganai, vegetarai ir visi kiti daržovių patiekalų gerbėjai kaip reta energingi, garbėtroškos ir smalsūs. Kunkuliuojančią energiją jie nukreipia į darbinius reikalus ir ten pasiekia nemenkų aukštumų: jų nuoširdumas ir darbštumas nelieka nepastebėti. Namuose veganas yra taikus, ramus ir dažnai giedros nuotaikos. Jis saugo savo sveikatą ir visame kame ieško harmonijos.

Vaisių mėgėjai

Jautriausi ir draugiškiausi yra vaisių mėgėjai. Jie laimę gali rasti visai nedidelėje ir nereikšmingoje smulkmenoje, o karjeros reikalai jiems ne visada sekasi. Garbės troškimas, konkurencija jiems labai svetima. Vaisių mėgėjams kur kas labiau patinka vis sugalvoti kažką naujo, nei kabarotis karjeros laiptais. Todėl dažniausiai tokie žmonės renkasi profesijas, kurios leidžia atsiskleisti jų kūrybiniam potencialui. Šie žmonės drovisi demonstruoti emocijas, santūrūs santykiuose.

Žuvies siela

Jūros gėrybes megstantys žmonės mėgsta ramybę ir pastovumą. Jie santūrus ir patikimi, su jais nors ir į žvalgybą, nors ir į pasaulio kraštą galima eiti. Žuvies mėgėjai lengvai randa draugų ir yra užsitarnavę kolegų pagarbą. Jie tikras ranmstis šeimoje, vienok kompanijos siela jų nepavadinsi: bendraudami sus aplinkiniais jie yra gana uždari.

„Ugninio maisto“ fanatikai

Deginantis čili pipiriukas geba paveikti charakterį. Žmones, mėgstančius pavalgyti „kuo aštriau“, išduoda beprotiškas temperamentas. Avantiūrizmo ir nuotykių troškulys nuolat juos stumia jei ne aštrių pojūčių ieškoti, tai į naujo darbo paieškas, kurios rengia dažnas komandiruotes. Savaime aišku, tie „karšti“ vyrai ir moterys – meilės meno ir vilionių guru. Ir jei ne amžinas egoizmas bei kategoriškumas, tai būtų nerealūs žmonės.

Riebaus maisto mėgėjai

Kepto maisto mėgėjai – kaip nekeista – judrūs ir vikrūs. Jie negali gyventi be bendravimo ir tiesiog dievina gyveninmą. Tuo pat metu jie yra itin vienišiai darbštuoliai ir gana sėkmingai kopia karjeros laiptais iki pat viršaus. Jie dideli ir flirto meistrai – niekas negalui atispirti jų žavesiui. Tačiau jų atvirumas pavojingas – atviras tiesmukiškumas dažnai įžeidžia pašnekovą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis