Keptas tinginys. Vos 10 min. darbo, o pyragas - nuostabus

Vyro įvertinimu, tortas - nuostabus. Jis net nesuprato, kad čia - pyragas. Noriu pabrėžti, kad pagaminti šį tinginį užtrukau lygiai 10 min. Netgi greičiau, nei įprastą tinginį! Žinoma, po to jau jis "gaminasi" pats – kepa. Receptas paimtas iš Virtuvės Mitų Griovėjų knygos “7 ingredientai”.

Šių dienų populiariausi:
- 25 m. moterį užmėtė akmenimis minios akivaizdoje
- Vyrų seksualumo pikas - sulaukus 18-os, o moterų - 35-erių? Pamirškite!
- 5 būdai, kaip vasarą atnaujinti darbo garderobą
- Pratimai, padėsiantys išvengti pečių juostos skausmo
- Žemaičių blynai

Tinginiui reikia:

2 pakelių sausainių po 180 g ("Selga", "Gaidelis" ar pan.),
4 bananų,
500 g maskarponės,
1 skardinės saldinto kondensuoto pieno,
2 a.š. cinamono,
1 apelsino tarkuotos žievelė ir to paties apelsino sulčių (tikrai būtinas ingredientas, labai pagyvina skonį),
kakavos tinginio pabarstymui.

Eiga

* Atsegamą 22 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (aš to nedariau, todėl pro tarpelius “prasiveržė” maskarponė ir teko šveisti orkaitę).

* Sausainius sutrupinti, bananus supjaustyti, maskarponę sumaišyti su kondensuotu pienu, cinamonu ir apelsino žievele bei sultimis.

* Sluoksniuojame: trečdalis sausainių, 2 smulkintų bananų gabalėliai, pusė maskarponės masės. Vėl: sausainiai, likę 2 bananų gabalėliai, likusi maskarponės masė ir ant viršaus – sausainiai. Kitą kartą norėčiau pamėginti ne sluoksniuoti, o sumaišyti viską.

* Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje 40 min.

* Knygoje rašo, kad skaniausias tinginys – šiltas. Bet tik ką ištrauktas iš orkaitės jis būna gana nestandus, todėl aš siūlau palaukti bent pusvalandį ir tik tada skanauti. Kakava barstyti taip pat siūlau kiek pravėsusį.

skanestai.wordpress.com nuotr.
Nuotraukoje dar šiltas, bet ne ką tik iš orkaitės ištrauktas pyragas.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis