Šių dienų populiariausi:
- 25 m. moterį užmėtė akmenimis minios akivaizdoje
- Vyrų seksualumo pikas - sulaukus 18-os, o moterų - 35-erių? Pamirškite!
- 5 būdai, kaip vasarą atnaujinti darbo garderobą
- Pratimai, padėsiantys išvengti pečių juostos skausmo
- Žemaičių blynai
Tinginiui reikia:
2 pakelių sausainių po 180 g ("Selga", "Gaidelis" ar pan.),
4 bananų,
500 g maskarponės,
1 skardinės saldinto kondensuoto pieno,
2 a.š. cinamono,
1 apelsino tarkuotos žievelė ir to paties apelsino sulčių (tikrai būtinas ingredientas, labai pagyvina skonį),
kakavos tinginio pabarstymui.
Eiga
* Atsegamą 22 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (aš to nedariau, todėl pro tarpelius “prasiveržė” maskarponė ir teko šveisti orkaitę).
* Sausainius sutrupinti, bananus supjaustyti, maskarponę sumaišyti su kondensuotu pienu, cinamonu ir apelsino žievele bei sultimis.
* Sluoksniuojame: trečdalis sausainių, 2 smulkintų bananų gabalėliai, pusė maskarponės masės. Vėl: sausainiai, likę 2 bananų gabalėliai, likusi maskarponės masė ir ant viršaus – sausainiai. Kitą kartą norėčiau pamėginti ne sluoksniuoti, o sumaišyti viską.
* Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
* Knygoje rašo, kad skaniausias tinginys – šiltas. Bet tik ką ištrauktas iš orkaitės jis būna gana nestandus, todėl aš siūlau palaukti bent pusvalandį ir tik tada skanauti. Kakava barstyti taip pat siūlau kiek pravėsusį.