Netikras zuikis

Vakar su dukra kepėme netikrą zuikį. Pramoga nereali... Visą laiką mažoji prastovėjo prie orkaitės ir juokėsi. O valgyti kaip skanu buvo! Kitą kartą būtinai gaminsiu daug mažų zuikiukų ir grybukų iš bulvių.

Populiariausi straipsniai:
- A. Baukutė: minus 30 kilogramų be jokių dietų!
- Kokias moterų nuodėmes vyrai linkę atleisti
- Napoleono sesuo: amžinas vyrų troškulys buvo svarbesnis už meilę sūnui
- Astrologė V. Budraitytė: mano lieknėjimo receptas ir keliolika negrįžtamai prarastų kilogramų
- Keptas tinginys. Vos 10 min. darbo, o pyragas - nuostabus

Dviems zuikiams reikės:

faršo (apie kilogramą),
2 kaušinių,
2 svogūnų,
1/2 puodelio džiuvėsėlių,
1 stiklinės pieno,
prieskonių,
3-4 česnako skiltelių,
lauro lapų ausims ir uodegai

spoonalley.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Svogūnus sutarkuojame ir sudedame į faršą (aš maliau mėsą pati, tai kartu sumaliau ir svogūnus), įspaudžiame česnaką. Įmušame kiaušinius. Džiuvėsėlius užpilame pienu. Kai išbrinksta, sudedame į faršo masę ir gerai išminkome. Dedame daug prieskonių (druskos, pipirų, medžiotojų prieskonių ir kitų jūsų mėgiamų).

* Formuojame du pailgus (vienas galas smailesnis) zuikučius. Vietoj ausyčių dedame lauro lapelius. Vietoj uodegytės - pusė lauro lapo. Vietoj nosytės ir akyčių - pipiriukus.

* Šauname į įkaitintą 180C laipsnių orkaitę ir kepame kol gražiai paruduos. Mes valgėme su pavasarinėmis salotomis iš ridikėlių, svogūnų laiškų, agurkų ir salotų lapų su grietine.

Skanaus.

spoonalley.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis