Nuotakos makiažas: pagrindinės klaidos

Nuotaka turi būti gražiausia. Štai kelios pastabos, kad ypatingą dieną netaptų problemų kratiniu.

Šiandien galime sutikti vis daugiau nuotakos makiažo variantų: nuo skaistaus ir gaivaus iki dūminių akių. Vis dažniau nuotakos pasirenka ir retro makiažą. Svarbiausia - kad makiažas atitiktų tiek suknelės, tiek šukuosenos stilių.

Konsultuoja vizažo specialsitė Indrė Sinkevičiūtė

Į ką turėtų atkreipti dėmesį nuotakos, besirenkančios vizažo specialistą?

Svarbiausia, reikia pasižiūrėti vizažisto braižą. Jei norite švelnaus ir gaivaus makiažo – eikite pas tą, kurio toks braižas, jei ryškesnio, pas tą kuris nepabijos žaisti ryškiais dažais. Svarbu ir su kokia kosmetika dirba vizažistas, ar tobulinasi savo srityje. Net ir tai, ar sutampa jūsų ir vizažisto biolaukai.

Kaip prižiūrėti odą, kad vestuvių dieną jį būtų puikios būklės ir makiažas laikytųsi geriau?

Geriausia apsilankyti pas kosmetologę, kuri atliks veido šveitimą ir drėkinimo procedūras, veidą palepins kaukėmis.

Gražinos Lomovskajos nuotr.
Kas turėtų būti nuotakos kosmetinėje?

Riebalus sugeriančios kosmetinės servetėles, kompaktinė pudra, lūpų dažai (jo spalvą reiktų derinti su vizažistu).

O jei nuotaką makiažą darys pati?

Naudokite makiažo bazę, geriausia silikoninę. Taip makiažas laikysis ilgiau, o veidas mažiau blizgės. Kreminę pudrą būtinai užfiksuokite biria. Biria pudra galite perbraukti ir akies vokus, tik būtina prieš tai patepkite šešėlių pagrindu. Naudokite matines šešėlių spalvas, jos išsilaikys ilgiau ir nuotraukose arodys geriau. Nepamirškite vandeniui atsparaus tušo, dažnai nuotakai nurieda ašarėlė. Galiausiai makiažą užfiksuokite purškiamu makiažo fiksatoriumi, jų jau galima nusipirkti ir masinėse kosmetikos parduotuvėse.

Gražinos Lomovskajos nuotr.
Kokias paminėtumėte dažniausiai daromas nuotakų klaidas?

* Soliariumai ir savaiminis įdegis. Nepersikaitinkite soliariume ar saulėje, dėl to gali išausėti oda ir makiažas neatrodys gerai. Jei jau taip atsitiko – odą gausiai drėkinkite. Nepadauginkite savaiminio įdegio, paskirstykite jį tolygiai. Oranžinės juostelės tikrai nederės net ir prie tobulo makiažo.

* Veido šveitimas. Jokiais būdais neatlikte jo vestuvių rytą. Oda dar kurį laiką bus sudirgusi ir paraudusi. Geriausiai tai atlikti iki procedūros likus trims dienoms. Šveitiklis tūrėtų būti švelnus. Šveisti reiktų apie 7-10 minučių ir tik švelniais judesiais.

* Priaugintos blakstienos. Jei nutarėte prisiauginti blakstienas, geriausiai tai daryti prieš mėnesį, kad turėtumėt laiko korekcijai, jei pirmą kartą jums blakstienos bus per ilgos ar netinkamai priklijuotos. Korekciją galėsite pakartoti likus 1-2 dienoms iki vestuvių.

* Makiažas namuose. Jei vizažistas atvažiuoja makiažo daryti pas jus į namus, pasirūpinkite, kad namuose nieko nebūtų. Šalia sėdinti sesuo ar draugė blaškys jūsų dėmesi, o su sumuštiniais bėgiojanti mama neleis susikaupti ir makiažas užtruks ilgiau. Geriausia būtų net išjungti telefoną ir valandai pasinerti į grožio kerus.

Gražinos Lomovskajos nuotr.
Foto: Gražina Lomovskaja www.gl-foto.com ir Vika Paškelytė

Makiažas:  Indrė Sinkevičiūtė "Smilga Make up", www.smilga-makeup.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis