Mokslininkai rado sėkmingos santuokos raktą

Sakoma, kad meilė akla, o įsimylėjėliai vienas į kitą žvelgia per rožinius akinius. Tačiau, pasirodo, tai yra sėkmingos santuokos raktas.

Populiariausi straipsniai:
- Vyrų orgazmas - visa tiesa iš jų pačių lūpų
- A. Mickevičius: ką turi gebėti kiekvienas išsilavinęs žmogus
- Astrologė Rima: dabar didžiausia tikimybė suklysti
- Kokius drabužius dėvėti šią vasarą?
- Nekeptas šokoladinis sūrio tortas

Vestminsterio universiteto Londone mokslininkai nustatė, kad žmonių, kurie savo sutuoktinį laiko patrauklesniu nei jis yra, ryšys trunka ilgiau ir jie jaučiasi laimingesni.

Tyrimą atlikę psichologai teigia, kad jei žmogus mano, kad jo meilės objektas yra patrauklesnis už jį patį, jis jaučiasi laimingesnis ir labiau savimi pasitiki. Tuo pačiu antroji pusė, matydama, kad yra vertinama geriau nei yra, taip pat jaučiasi laimingesne. Tačiau santuoka bus laiminga, jei toks ryšys bus abipusis.

Mokslininkų manymu, jei antroji pusė nėra idealizuojama, galima spręsti, jog kažkas poros santykiuose yra negerai, net jei pati pora savo santuoką laiko gana sėkminga.

Rožinių akinių efektas labiausiai jaučiamas pirmuosius tris santykių mėnesius. Tačiau kiek silpnesnis jis gali trukti daugybę metų – iki pat senatvės. Paprastai mylimas žmogus atrodo ne tik geresnis, protingesnis, žavingesnis, bet ir gražesnis.

Tyrimo metu buvo apklausta 70 porų. Reikėjo įvertinti savo santuokos tvirtumą ir laimę bei partnerio patrauklumą. Taip pat kiekvieno tyrimo dalyvio patrauklumą vertino ir nepažįstami žmonės. Paaiškėjo, kad tos poros, kurių santuoka laiminga, vienas kitą laiko gerokai patrauklesniais, nei aplinkiniai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis