Moteris, suviliojusi kunigaikščius ir Kazanovą (FOTO)

Fanny Murray dvidešimt metų buvo ištikima ir atsidavusi žmona, tačiau iki sutinkant sutuoktinį ji garsėjo kaip viena žymiausių 18 amžiaus Anglijos kurtizanių. Jos meilužių sąraše buvo kunigaikščiai, karališkos šeimos atstovai ir net pats Kazanova.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Operos solistė: užaugau skausme ir kasdienėje kančioje, todėl nieko nebijau – nei mirties, nei gyvenimo
- Ragana: manęs prašo meilę, pinigus pritraukti, išgydyti nuo įvairių ligų, panaikinti prakeiksmą
- 5 rankinių tipai, kuriuos privalu turėti kiekvienai
- Jaunystės eliksyras, naikinantis net žilus plaukus
- Purių blynelių receptas

Vargana vaikystė

1729 metais Fanny Murray gimė neturtingoje šeimoje Batho mieste - Anglijos garsiame kurorte. Mergaitė augo skurde, o 12 metų tapo našlaite. Kad išgyventų, ji pardavinėjo gėles. Tačiau Fanny bręstant aplinkiniai ėmė pastebėti jos grožį. Netrukus ėmė sklisti kalbos, kad vis 13 sulaukusi mergaitė parduoda ne tik bijūnus.

Dar po metų išvaizdi paauglė - jau oficiali savo krikštatėvio Beau Nasho meilužė. Šis – įtakingas to meto visuomenės veikėjas – netrukus ją įkalba persikraustyti į Londona. Čia ji apsistoja viename iš viešnamių ir dirba prostitute už pastogę ir prabangius drabužius. Netrukus ji atiduoda viešnamio šeimininkei skolas ir tampa nepriklausoma prostitute, tačiau vis dar nepasiturinčia.

Jos laimės valanda ateina sutikus Jacką Harrisą, kuris sudarinėja sveikų Londono prostitučių sąrašus. Prieš pustrečio šimtmečio sifilis ir kitos lytiniu keliu plintančios ligos buvo itin dažnos. Todėl jomis nesergančios prostitutės buvo itin vertinamos. Jackas Harrisas savo išleistame sąraše Fanny apibūdina kaip „naujieną, kuriai kaskart negaila mokėti tarsi nusipirkus nekaltą mergelę“.

Fanny Murray
Fanny Murray
Vida Press

Geidžiama moteris ir mados ikona

Vos sulaukusi 18 gimtadienio Fanny buvo tikra Londono garsenybė. Kaip šių laikų Kim Kardashian: jos geidė visi vyrai, o stilių paslapčia kopijavo daugelis moterų. Kaip ir šių dienų prieštaringai vertinama garsenybė Fanny buvo gundančiai apvalios figūros, lygios odos ir žavaus veido. Iki šių dienų išlikusiuose šaltiniuose minima, kad moters veidas nebuvo itin gražus ar simetriškas, bet labai patrauklus.

Nors moteris visame Londone buvo žinoma kaip aukštos klasės kurtizanė, tai nesutrukdė jai tapti tų laikų mados ir stiliaus ikona. Jos suknelių modelius, papuošalus kopijuodavo ne tik jaunos merginos, bet ir kilmingos damos. Amžininkai rašė, kad jei Fanny pasirodydavo nauja suknele, jau kitą savaitę pasipildavo jos kopijos, jei užsisakydavo naują papuošalą, meistrai gamindavo iškart kelis – kitoms damoms.

Į mados istoriją įėjo ir jos vardo skrybėlė. Plačiakraštės skrybėlės buvo mėgiamas Fanny aksesuaras. Ji pati buvo įsitikinusi, kad jos veidas itin neproporcingas, o tokios skrybėlės jį šiek tiek pridengia. Tačiau Fanny veidas buvo smulkus ir ovalo formos, kurį tokia skrybėlė tik dar labiau išryškindavo. Kitoms, deja, ši madinga skrybėlė dažniausiai netiko.

Moters populiarumas greitai augo ne tik tarp mados gerbėjų, bet ir tarp vyrų. Jau ir anksčiau už naktį su ja Fanny imdavo nemažą sumą, o populiarėjant jos kaina tik augo. Be to, meilužių sąraše netrukus atsidūrė Anglijos karališkos šeimos asmenys ir visa eilė kunigaikščių – vienas jų princesės Dianos protėvis. Ji net buvo sugundžiusi garsųjį meilužį Kazanovą ir nusipelnė kelių puslapių jo dienoraštyje.

Manoma, kad Fanny jos darbas patiko; ji mėgavosi dėmesiu, prabangiu gyvenimu ir kelionėmis. Be to, dažnai dalyvaudavo įvairiuose diduomenės rengiamose erotinio pobūdžio vakarėliuose. Kelerius metus ji buvo nuolatinė viešnia Sandwicho grafo organizuotose satanistinėse orgijose, kuriose moteris pasirodydavo persirengusi vienuole.

Laimę rado su antruoju vyru

Fanny nemažai uždirbdavo, tačiau buvo itin išlaidi – mėgo prabangų gyvenimą. Ji nuolat būdavo kam nors skolinga. Šią problemą ji nutarė spręsti ištekėdama. Tuo labiau, kad metai bėgo ir jos grožis ėmė vysti. Pirmuoju jos vyru tapo baronas Richardas Atkinsas.

Sklandė gandai, kad garsiai kurtizanei pasiskundus finansiniais sunkumais, nuolatinis jos klientas Richardas Atkinsas jai pasiūlė 20 svarų (šiais laikais tai būtų daugiau nei 2000 svarų) arbatpinigių. Tačiau moters būta išdidžios. Ji banknotą įsidėjo tarp duonos riekių ir demonstratyviai suvalgė. Tai buvo neregėtas akibrokštas. Ypač kurtizanei.

Tačiau Fanny savo drąsa netrukus pasiekė tikslą – baronas ją vedė. Deja, santuoka nebuvo laiminga ir ilga. Po poros metų sutuoktinis mirė palikdamas ją su dar didesnėmis skolomis. Norėdama jas sumokėti, moteris senojo darbo nesigriebė – rado kitą išeitį. Pinigų ir išlaikymo paprašė turtingiausių savo klientų. O svečiuodamasi pas vieną jų susipažino su antruoju vyru, mažai žinomu aktoriumi Davidu Rossu.

Netrukus trisdešimtmetė Fanny ištekėjo antrą kartą. Santuoka buvo išties laiminga – moteris buvo ištikima ir rūpestinga žmona. Be to, visas savo kuklias santaupas ji paaukojo vyro karjerai. Kartu jie išgyveno dvidešimt metų. Deja, bet Fanny iki šiol žinoma tik kaip žymiausia 18 amžiaus kurtizanė, tapusi ne vieno erotinio romano veikėja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis