Moteris, netekusi kojų, čiuožia snieglente ir šoka (FOTO)

Amerikietė Amy Purdy užaugo Las Vegase ir visą gyvenimą svajojo apie sniegą ir nuotykius. Vos baigusi mokyklą ji ėmė mokytis čiuožti snieglente ir ruošėsi tapti masažo specialiste. Tačiau jos visi ateities planai žlugo per vieną dieną.

Šių dienų populiariausi:
- Moterys, kurias į istoriją įrašė jų krūtys (FOTO)
- Horoskopas 07.03-11: sunkumų bus, tačiau teigiamas emocinis fonas padės juos įveikti
- Dieta, padėsianti atsikratyti iki 10 kg per savaitę
- Garsiausios Holivudo stilistės Rachel Zoe patarimai (FOTO)
- Bulvių švilpikai kitaip

Neteko abiejų kojų

Devyniolikmetė Amy vieną dieną pasijuto blokai – ėmė skaudėti galvą, visą kūną maudė, sukilo temperatūra. Mergina grįžo anksčiau namo, nes manė, kad peršalo. Tačiau nepraėjus nė vienai parai ji gulėjo reanimacijoje, o gydytojai nuo sunerimusių tėvų neslėpė, kad mergina greičiausiai mirs. Tikimybė, kad Amy išgyvens buvo vos du procentai. Ji buvo užsikrėtusi žaibinio meningokoko bakterija ir jau prasidėjęs sepsis.

Tačiau stebuklas įvyko ir po trijų savaičių mergina pabudo iš komos. Ligos pasėkmės buvo tragiškos: jai teko pašalinti blužnį, inkstus ir amputuoti abi kojas žemiau kelių. Vis dėlto, Amy buvo laiminga, kad išgyveno ir netrukus gydytojų ėmė klausinėti, kada vėl galės atsistoti ant snieglentės. Netrukus merginai teko grįžti į realybę.

Amy Purdy
Amy Purdy
Vida Press

„Kai pirmą kartą pamačiau savo naujas dirbtines kojas, pajutau tikrą siaubą. Tačiau dar blogiau buvo jas užsidėjus ir pamėginus eiti. Nežmoniškai skaudėjo. Tai atrodė nepakeliama. Po užsiėmimo padėjau jas ir pati atsiguliau į lovą. Neturėjau jėgų ir noro vėl pakilti. Taip praslinkus kelioms savaitėms, nutariau vėl pabandyti. Kaip tik ėmė groti nuostabią dainą, kuri mane įkvėpė, o tėtis pakvietė šokiui. Netrukus supratau, kad jei galiu šokti, tai galėsiu ir vaikščioti“, - apie sunkumus pasakojo Amy.

Po kojų amputacijos praėjus vos septyniems mėnesiams užsispyrusi mergina vėl pabandė čiuožti snieglente. Tai nebuvo taip lengva ir baigėsi tragikomiškai. Čiuožiant ji parkrito, o dirbtinės kojos nusmuko. Amy liko gulėti, o snieglentė su dirbtinėmis kojomis čiuožė toliau. Iki šiol tai prisiminusi amerikietė juokiasi.

Amy Purdy
Amy Purdy
Vida Press

Svajonės išsipildė

Amy gyvenimo kokybė gerokai pagerėjo po ligos praėjus dviem metams. Jai buvo persodintas vienas tėčio inkstas ir gavo kokybiškesnes dirbtines kojas. Jauna moteris ne tik toliau tobulino čiuožimo snieglente įgūdžius, bet ir įgijo masažo terapeutės specialybę.

Šiandien 34 metų Amy Purdy žinoma visoje Amerikoje. Ji dukart vyko atstovauti savo šaliai į žiemos parolimpines varžybas snieglenčių sporto rungtyje. 2011 metais ji iškovojo aukso medalį, o 2014 – bronzos.

Amy Purdy
Amy Purdy
Vida Press

Moteris nepamiršo ir šokių. Šiais metais ji dalyvavo Amerikoje garsiame šokių projekte „Šok su žvaigžde“. Čia ne tik stebino žiūrovus savo užsispyrimu ir grakščiais šokių žingsneliais, bet ir laimėjo antrąją vietą.

„Niekada savęs negailėjau ir jei reikėtų atsukti laiką atgal lemtingos ligos neišbraukčiau iš savo gyvenimo. Ji privertė mane būti dar stipresne ir dar atkakliau siekti savo tikslų. Kol išmokau vaikščioti ir čiuožti, teko patirti daug nesėkmių ir ne kartą suklupti. Tačiau visą laiką žinojau, kad už savo likimą esu atsakinga tik aš pati ir niekas kitas negali nugyventi mano gyvenimo ar už mane įgyvendinti mano svajonių“, - ne kartą yra sakiusi Amy.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis