Orkaitėje keptas omletas

Puikus patiekalas vėlyviems pusryčiams - omletui paruošti užtruksite vos keletą minučių ir kol jis keps, galėsite laiką leisti lovoje.

Tiesa, tai tas pats omletas, kurį valgydavote darželyje, žinoma, jei jį lankėte.

6 porcijoms reikės:

10 kiaušinių;
0,5 l pieno;
1 a.š. druskos;
sviesto skardos ištepimui;
60 g sviesto uždėti ant viršaus.

oditele.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Į dubenį supilkite pieną ir druską. Sudėkite kiaušinius ir išmaišykite šakutės pagalba, bet neplakite.

* Ištepkite skardą sviestu ir supilkite išmaišytą masę. Kuo gilesnis indas, tuo omletas bus puresnis ir storesnis.

* Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

* Ant iškepusio omleto viršaus uždėkite sviesto gabaliukus.

P.S. dviems porcijoms dariau iš 4 kiaušinių ir 180 ml pieno.

Skanaus!

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis