Grikiai su daržovėmis - salotos ne tik lieknėjančioms

Vadinti grikius patiekalu man nelabai apsiverčia liežuvis. Bet aš juos labai mėgstu, o šį variantą jau kokį pusmetį (jei ne ilgiau) gaminu kartą per savaitę ir jis man niekaip neatsibosta. Galėčiau valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Šių dienų skaitomiausi:
- Trys klaidingos nuomonės apie vyrų seksualumą
- Vyrų aktus fotografuojantis menininkas tam tikrų klausimų nemėgsta
- Moteris, netekusi kojų, čiuožia snieglente ir šoka (FOTO)
- Moterys, kurias į istoriją įrašė jų krūtys (FOTO)
- Dieta, padėsianti atsikratyti iki 10 kg per savaitę
- Orkaitėje keptas omletas

Todėl siūlau ir jums išmėginti, kai nesugalvosit, ko norėtumėt užkąsti. Daržoves galima keisti priklausomai nuo spintelių ar šaldytuvo turinio, bet morkas ir vyšninius pomidoriukus (vyšniniai juodieji – iš viso nerealu) rekomenduoju primygtinai. Pažadu: neatsivalgysit.

Šiandien sunaudojau:

100 gramų grikių;
1 didelį svogūną;
1 didelę morką;
8 mažus pievagrybius;
saują juodųjų vyšninių pomidoriukų;
aliejaus kepti;
prieskonių: druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų krapų ir petražolių.

Kaip gaminti

Procesas paprastesnis nei 2×2:

* Grikius verdam pasūdytam vandeny.

* Kol jie verda, supjaustom svogūną ir pievagrybius, stambiai sutarkuojam morką. Dedam į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir pakepinam. Jei yra noro, pabarstom pipirais, krapais ir petražolėm.

* Išvirusius grikius sumaišom su keptuvės turiniu, įpjaustom pomidoriukų, ir viskas. Skanaus!

tinginiumaistas.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis