Baleto žvaigždės „Gulbių ežerą“ šoks gražiausiuose Lietuvos gamtovaizdžiuose

Jau po trijų savaičių, liepos 25 d. Trakų Galvės ežero akvatorijoje bei liepos 26 d. Klaipėdos Jono kalnelio komplekse 21:30 val. Lietuvos žiūrovai išvys ispūdingą nakties pasaką – P. Čaikovskio baletą „Gulbių ežeras“.

Baletą sušoks Latvijos nacionalinio baleto didžiosios žvaigždės kartu su trupe, baleto meno vadovas Aivaras Leimanis.

Latvijos nacionalinis baletas laikomas vienu stipriausių pasaulyje ir per savo 90 metų gyvavimo istoriją yra padovanojęs pasauliui tokias baleto superžvaigždes ir choreografus kaip Marius Petipa, Michailas Baryšnikovas, Maris Liepa bei Aleksandras Godunovas. Ne išimtis ir moderni baleto istorija, šiuo metu Latvijos nacionaliniame balete šoka ne tik baleto žvaigždės, tokios kaip Trakuose liepos 25 d. šoksiantis Zygfrydo partiją LNB primarijus Sergejus Neikšinas, vedančioji LNB baleto solistė Baiba Kokina, atliksianti Odetos partiją bei talentingoji baleto solistė Sabinė Guravska, scenoje persikūnysianti į Odiliją, bet ir pajėgi bei talentinga jaunųjų baleto solistų karta, kuria atvirai vadinti žvaigždėmis neleidžia nebent milžiniška konkurencija bei gabių solistų gausa.

Organizatorių nuotr.
Reikia paminėti, kad klasikiniame „Gulbių ežero“ pastatyme priimta, kad Odetos ir Odilijos partijas šoktų ta pati solistė, bet Trakų ir Klaipėdos miesto žiūrovų laukia staigmena, abi partijas abiejose miestuose šoks vis kita LNB solistė, kadangi meno vadovo manymu, Odetos ir Odilijos vaidmenys, cherakteris bei emocija yra visiškai skirtingos: Odeta įkūnyja gėrį, šilumą bei tyrumą, o Odilija mistiką, šaltumą bei blogį. Šiuo atvėju solistėms nereikės mėtytis, kiekviena jų įsigyvens į savo rolę bei nuoširdžiai perduos žiūrovui reikiamą emociją bei nuotaiką. Baleto žanro mėgėjas galės kritiškai įvertinti kiekvienos iš žvaigždžių pasiruošimą bei patirtį lyginant ją su statusu Latvijos nacionaliniame balete.

Verta pabrėžti, kad LNB politika jaunų talentų atžvilgiu yra labai lojali, tą minėjo Lietuvoje viešėjęs LNB ilgametis meno vadovas Aivaras Leimanis. Latvijos nacionalinio baleto vadovybė leidžia pasireikšti, gastroliuoti, dalyvauti aukšto lygio projektuose ir jaunajai LNB žvaigždžių kartai, o ji, savo ruožtu, skina gausybę tarptautinių apdovanojimų ir nežada atsilikti nuo pripažintų LNB žvaigždžių. Tuom galės įsitikinti ir uostamiesčio baleto žanro mėgėjai Odetos amplua išvysiantys jaunąją solistę Alisę Prudanę, o Odilijos – Jolantą Lubeją, savo talentu jau ne vieną kartą užkariavusias daugybę užsienio bei Latvijos žiūrovų širdis. Jauniems talentams, nuskinusiems laurus ne viename aukšto lygio konkurse, talkins LNB žvaigždė, primarijus Raimondas Martynovas Zygfrydo rolėje.

Organizatorių nuotr.
Kviečiame visus baleto žanro mėgėjus išvysti nepamirštamą mistinę nakties meilės istoriją, ispūdingą baleto žvaigždžių choreografiją bei kūrybišką klasikinio baleto interpretaciją, ošiant medžiams bei teliuskuojant vandeniui, pasigrožėti gamta ir architektūra, bei nusitekti romantiškai.

„Gulbių ežeras“ vyks liepos 25 dieną, Trakuose, Galvės ežero pakrantėje ir liepos 26 dieną Klaipėdoje, Jono kalnelyje. Bilietus galite įsigyti
http://www.bilietai.lt/lt/event/20670

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis