10 populiariausių iškrovos dienų

Vasarą yra šašlykų, pasisėdėjimų gamtoje ir atostogų, kai keičiame klimatą, mitybos režimą bei sistemą, metas. Tad iškrovos dienos tiesiog būtinos. Pateikiame dešimt geriausių iškrovos dienų variantų.

Vaisių diena

Jums prireiks 1,5 kg šviežių vaisių – kokių tik norite, išskyrus bananus. Visus vaisius padaliname į 5–6 porcijas ir valgome kai tik pajuntame alkį.

Kefyro diena

Ši iškrovos diena populiariausia, nes yra lengvai įgyvendinama, o rezultatas gana pastebimas. Be to, kefyras normalizuoja virškinimo sistemos veiklą, stiprina organizmą. Per dieną turėsite išgerti 1,5 litro kefyro. Mūsų patarimas – kad būtų veiksmingiau, kefyrą šiek tiek pašildykite, nes šaltas produktas nelabai naudingas.

Obuolių diena

Taip pat puikus variantas, kai reikia normalizuoti žarnyno veiklą. Per dieną galite suvalgyti 1,5 kg šviežių obuolių. O jei turite skrandžio problemų, valgykite keptus obuolius.

Agurkų diena

Agurkai prisotina organizmą vandenių ir padeda įveikti dehidrataciją. Per dieną reikia suvalgyti 1,5 kg agurkų, kuriuos padalinkite į 5-6 porcijas. Agurkus galima supjaustyti ir apibarstyti žalumynais – taip lengviau ištversite monodietą.

Baltymų diena

Per visą dieną galima valgyti nedideles porcijas (po 100 g) mėsos ir žuvies produktų, tik ne riebių. Tokia iškrovos diena patraukli savo įvairove, nes į racioną galima įtraukti augalinės kilmės baltymų, pavyzdžiui, pupeles. Be to, baltyminis maistas puikiai dera su daržovėmis ir žalumynais. Tad mėsą ar žuvį valgykite pakaitomis su daržovių salotomis su žalumynais. Tarpai tarp valgymų neturi būti ilgesni nei 4 val.

Ryžių diena

Taip pat viena iš populiariausių. Išvirkite 150 gramų nešlifuotų ryžių ir padalykite į 3 porcijas. Ryžius galima šiek tiek pasūdyti ir net įberti žiupsnelį cinamono – jis taip pat skatina lieknėjimą. Tarp valgių galima valgyti vaisius ir daržoves.

Sūrio ir kiaušinių diena

Pusryčiams išgerkite puodelį juodos kavos be cukraus ir suvalgykite 100 g sūrio. Pietums išgerkite puodelį arbatos su cukrumi arba be ir du minkštai virtus kiaušinius. Vakarienei vėl arbata ir 200 g sūrio. Vakarieniauti pageidautina ne vėliau nei 4 val. prieš miegą.

Pieno diena

Tai pati populiariausia prancūzių iškrovos dienos dieta. Pienas turi būti ne riebesnis nei 2,5 proc. 6 kartus per dieną, kas 2 val. išgerkite po 100 ml pieno. Nakčiai galima išgerti 150–200 g vaisių sulčių su cukrumi.

Kefyro ir grikių diena

Iš vakaro verdančiu vandeniu užpilkite 250 g grikių. Nusipirkite 1 proc. riebumo kefyro. Puodą su grikiais įvyniokite į rankšluosčius ar pledą ir palikite visai nakčiai. Kitą dieną valgykite grikius nedidelėmis porcijomis – pageidautina, 3–5 kartus. Užsigerkite kefyru. Skaninti grikių sviestu, druska, pipirais ir kitais prieskoniais nerekomenduojama.

Morkų, burokėlių ir kiaušinių diena

Per dieną galite suvalgyti ne daugiau nei 300 g morkų, 300 g burokėlių ir 2 kiaušinius. Daržoves gaminkite pagal skonį. Jei nenorite ar negalite valgyti jų žalių – iškepkite, apvirkite arba sutarkuokite tarka ir užpilkite nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus. Visus produktus suvalgyti rekomenduojama per 5 kartus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis