Palangiškė demonstruoja iki 100 tūkst. įkainotus apdarus (FOTO)

Į aukštosios mados garsenybės dizainerės Raffaellos Curiel pristatymus susirenka visa Romos grietinėlė. „Sfilata“ vyksta Santo Spirito in Sassia vienuolyne vėlų vakarą, ir dar kiekvienąkart vėluoja beveik valandą, nes pati stilistė nori su kiekviena viešnia pasilabinti, palydėti į vietą.

Lengva pastebėti autorinius viešnių apdarus, kuriuos Raffaella švelniai palygina, pataiso pečių linją. Pirmoje eilėje ji sveikina savo gerbėjus – „caro principe“ – (it. mielasis prince), „marchese“ – (it. markize), ir garsias italų aktores, televizijos žvaigždes, Italijos prezidento Giorgio Napolitano jau solidaus amžiaus sinjorą. R. Curiel bėgioja podiumu nė kiek ne mažiau energingai nei jos dukra Gigliola, su kuria kartu dizainerė jau daug metų piešia savo aukštosios mados paryžietiško stiliaus „Curiel Cuoture“ kolekciją.

R. Curiel pristatyme ir man skirta vieta pirmoje eilėje – esu ne kartą ruošusi su garsenybe interviu. Vienas interviu dizainerei taip patiko, jog matyt, kol būsiu Romoje, liksiu jos favoritų sąraše.

„Curiel Cuoture“ 2014-2015 m. ruduo ir žiema, aukštoji mada
„Curiel Cuoture“ 2014-2015 m. ruduo ir žiema, aukštoji mada
Vida Press

Todėl prieš „sfilata“ man nedraudžiama praskleisti užuolaidą ir į jos rūbinę. Šis pristatymas man visada svarbus ne tik dėl to, kad kaskart tai yra galimybė pažvelgti į paprastiems mirtingiesiems nepasiekiamą prabangą. Ant podiumo turbūt daugiau nei šimtas modelių, o kiekvieno jų vertė – nuo 10 iki 100 tūkstančių eurų. Apsauga čia akylai stebi visus svečius.

„Curiel Cuoture“ 2014-2015 m. ruduo ir žiema, aukštoji mada
„Curiel Cuoture“ 2014-2015 m. ruduo ir žiema, aukštoji mada
Vida Press

Bet labiau nei kristalų spindesys mane traukia pakliūti už užuolaidos, nes žinau – čia visada sutiksiu vieną garsiausių Lietuvos aukštosios mados manekenių geltonplaukę mėlynakę Ievą Šeškutę. Maloniai nuteikia ir lietuviškas ant pakabos užrašytas vardas „IEVA“.

Šįkart Ieva laukia pristatymo kartu su kitomis manekenė,iss, besiilsinčiomis tiesiog ant grindų tarp pakabų, tačiau, kaip visada, maloniai sutinka kelias minutes prieš „sfilata“ pasikalbėti ir nusifotografuoti.

Iš Palangos kilusiai Ievai jau 29 – eri metai, ant podiumo ji daugiau kaip dešimt metų. Manekenei tai solidus amžius, tačiau, žvelgiant į lietuvę ant Romos aukštosios mados podiumo tenka pripažinti – ji puikiai tinka išreikšti dizainerės R. Curiel idėjoms. Lietuvė – tvirta, savimi pasitikinti, charizmatiška moteris.

Ieva Šeškutė
Ieva Šeškutė
Asmeninio archyvo nuotr.

Ne kartą spauda Ievą palygino su fašizmo laikų aktore „Marlene Dietrich“. Iš tiesų, lietuvės šukuosena, androgeniška veido spalva ir ilgesingas migdolinių akių žvilgsnis išskiria ją iš kitų. Mados savaitės fotografai mėgsta lietuvę, ji kaskart nustebina žavingu judesiu podiumo gale. Ir rūbą moka parodyti.

Visi keliai veda į Romą. Šį kartą kalbamės apie Palangą, jos mamą, Milaną, Ievos darbdavį Giorgio Armani ir Ievos draugus, atostogas Lietuvoje ir Graikijoje. Sakau levai, malonu, kad mes lyg kokios dvi veteranės likom ištikimos aukštosios mados savaitei. Ieva pritaria.

Suabejoju, ar jai šįkart mados savaitė bus pelninga? Juk į Romą šią vasarą atvyko mažai arabų, kuriems Ieva labai patinka ir kurie daugiau nei italai modeliams moka. Ieva neprieštarauja, taip, šįmet arabais mados savaitė negali pasigirti, jų tėra vienas kitas. Bet nieko baisaus, ji demonstruos garsiausiems italams. Ieva ne kartą yra minėjusi, kad yra darbų, kurių pinigais neįvertinsi. Galiausiai, mane nustebina ir emocinga Ievos mintis: „Bet man visada taip malonu sugrįžti į Romą.“ Ji tai sako nuoširdžiai ir taip išraiškingai, jog staiga prisimenu – tiesa, juk ir aš gyvenu Romoje – viename gražiausių pasaulio miestų, į kurį veda visi laimės keliai.

„Curiel Cuoture“ 2014-2015 m. ruduo ir žiema, aukštoji mada
„Curiel Cuoture“ 2014-2015 m. ruduo ir žiema, aukštoji mada
AP/Scanpix

Klausiu, kiek R. Curiel šįkart jai patikėjo demonstruoti modelių? Ar įkvėpė Ievą kompozitoriaus Piotro Čaikovskio baleto „Gulbių ežeras“, kurio motyvai atsispindi italės kolekcijoje, muzika? Ar įdomūs modeliai, ar turi ką nors bendra su Rusija? Kokias Ieva mūvės kojines, juk jos nertos iš ažūro kiekvienai manekenei atskirai. Kokius avės batelius?

Visi atsakymai – ant podiumo. Palangiškei ypač tinka įstrižai kirpti dvisluoksniai dizainerės sijonai, trumpučiai švarkeliai iš prabangios languotos vilnos, kašmyro, megzto tvido audimu. Smailakulniai pusaukščiais kulniukais leidžia žengti grakščiai, moteriškai, kaip tai moka tik legendinės elegancijos ikonos J. Kennedy ir Grace Kelly, ir Italijos „donna di classe“. Ne mažiau įspūdingai ant Ievos kūno atrodo samanų spalvos šilko suknia su gilia iškirpte, išryškinanti siaurus klubus. Lietuvė žengia grakščiai, pasitikėdama savimi, nes jaučiasi dieviškai graži. Ir neleidžia abejoti: ji – aukštosios mados savaitės manekenių lyderė.

Daugiau nuotraukų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis