14 naudingų patarimų šeimininkėms

Maisto tinklaraštininkė Gabrielė surinko ir į vieną tekstą sudėjo patarimus, praversiančius kiekvienai šeimininkei.

1. Jei norite išties kvapnios ir aromatingos kavos, neužplikykite jos verdančiu vandeniu. Kavos skonis bus išraiškingesnis, jei įbersite į ją mažą žiupsnelį druskos.

2. Kad ryžiai išvirtų birūs ir būtų balti, virdami įpilkite į vandenį 1 šaukštą ryžių acto.

3. Kitas būdas išvirti birius ir baltus ryžius - įpilkite į vandenį 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir virdami neuždenginėkite puodo dangčiu.

4. Jei norite, kad iš faršo gaminami Sapnai mus įspėja apie artėjančias ligas
Jei tai darysite, plaukai bus stori ir žvilgantys žymios kirpėjos patarimai
Netradicinis daržininkas: kuo daugiau netvarkos, tuo sveikesnis sodas
Astrologė Rima: kam seksis iki pat rugpjūčio vidurio
Būna ir taip: meilę rado laidojimo biure

5. Kad gaminant padažus karštis „nesutrauktų“ grietinės, įpilkite į jį šiek tiek pieno.

6. Kad kopūstai bandelių (ar kt.) įdarui būtų minkšti, supjaustykite juos, užpilkite verdančiu vandeniu, o tada sudėkite į šaltą vandenį. Nupilkite vandenį, gerai nuspauskite kopūstus ir kepkite. Spalva išliks tokia pati, kopūstai nepatamsės.

7. Jei padažui reikia vyno, o Jūs nenorite/negalite vartoti alkoholio (pvz. patiekalą valgys vaikai), pakeiskite jį actu, kuriame ištirpinti keli šaukšteliai cukraus.

8. Nepjaustytos paukštienos galiojimo laikas yra ilgesnis, nei supjaustytos dalimis.

9. Jei mėgstate dešreles, aptepkite jas garstyčiomis ir kepkite keptuvėje. Jos bus skanesnės, nei paprastai išvirtos.

10. Kad lengvai pašalintumėte plėvelę nuo kepenėlių, pasibarstykite rankas druska.

11. Jei norite, kad mėsa išvirtų minkšta ir sultinga, dėkite ją iš karto į verdantį vandenį. Nepjaustykite jos gabaliukais, virkite visą didelį gabalą.

12. Kad po atidaryto pomidorų padažo dangteliu neatsirastų pelėsis, kaip kartais būna, pabarstykite dangtelį sausomis garstyčiomis.

13. Kad iš uogų verdamas kisielius būtų skanus, aromatingas ir ryškios spalvos, virkite tik nuspaustas uogas, cukrų ir krakmolą, kol sutirštės, o iš uogų išspaustas sultis supilkite jau į išvirusį kisielių.

14. Parduotuvinį majonezą galima pakeisti sveikesniu užpilu - grietine, sumaišyta su garstyčiomis ir susmulkintu kietai išvirtu kiaušinio tryniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis