Garsiausios žvaigždės, užstrigusios vaikystėje

Vaikystė – jaunystė – branda – senatvė: būtent toks mūsų gyvenimo planas. Tačiau yra kategorija žmonių, kurie atsisako paklūsti pasaulio tvarkai ir nenori suaugti. Psichologijoje tokie žmonės vadinami kidaltais („kid“ - vaikas, „adult“ - suaugęs).

Kidaltai dažnai turi keletą aukštojo mokslo baigimo diplomų (jų profesija paprastai būna susijusi su kūryba ar aukštosiomis technologijomis). Šie žmonės sėkmingai kopia karjeros laiptais ir finansinės nepriklausomybės siekia tik tam, kad galėtų veikti tai, ką nori – kolekcionuoti technikos naujoves, dėvėti firminius drabužius su primityviais elementais ir animacinių filmukų atspaudais, gaminti rankų darbo dirbinius ar žaisti kompiuterinius žaidimus. Šeimos kidaltai stengiasi nekurti.

Sėkme jie laiko savo troškimų realizavimą, dievina tokius žaidimus, kaip „Mafija“, „Monopolis“, „Activity“, dažasvydis. Kidaltai negali gyventi be technikos naujovių, ryškių emocijų, aštrių pojūčių ir skandalingo elgesio.

Skaitomiausi straipsniai:
Sapnai mus įspėja apie artėjančias ligas
Jei tai darysite, plaukai bus stori ir žvilgantys žymios kirpėjos patarimai
Netradicinis daržininkas: kuo daugiau netvarkos, tuo sveikesnis sodas
Astrologė Rima: kam seksis iki pat rugpjūčio vidurio
Būna ir taip: meilę rado laidojimo biure

Didelis procentas kidaltų sutinkamas tarp garsenybių. Tai žmonės, kurie suaugusio žmogaus gyvenimo nesieja su nuoboduliu ir santūrumu, į save ir gyvenimą žvelgia lengvai, su humoru. Neigiami šios subkultūros atstovų bruožai – infantilumas ir neatsakingumas.

Woody Allenas

Nepaisant garbingo amžiaus, Woody Allenas dievina žaidimus ir jaunimo madą. Viename interviu jis skundėsi savo žmona: „Mano žmona nenori suaugti. Aš maudausi vonioje, o ji skandina mano laivelius!“

Michaelas Jacksonas

Michaelas Jacksonas buvo vienas iš garsiausių kidaltų. Jis taip bijojo suaugti, jog ši baimė peraugo į tikrą fobiją. Dainininkas kolekcionavo vaizdo žaidimus ir žaislus, o savo rančą Kalifornijoje pavertė stebuklinga Piterio Peno Niekados šalimi.

Vivienne Westwood

Ji taip ir nepakeitė savo įpročio iki pat senatvės rengtis neįsivaizduojamų spalvų drabužiais. Nepakito ir ryškiai ruda plaukų spalva. Visą gyvenimą Vivienne Westwood gyvena įsijautusi į Pepės Ilgakojinės įvaizdį.

Vida Press
Pharrellas Williamsas

Garsiojo amerikiečių reperio Pharrello Williamso iniciatyva buvo sukurta internetinė svetainė kidaltams, kurioje sėkmės pasiekę šios subkultūros atstovai dalinasi savo patirtimi su jaunais pasekėjais.

Vida Press
Sergejus Zverevas

Rusų šou verslo atstovas Sergejus Zverevas labai retai viešumoje pasirodo vilkėdamas kostiumą. Dažniausiai jo stilius ir elgesys atitinka „suaugusio vaiko“ įvaizdį. Ir visiškai nesvarbu, kad po mėnesio žvaigždei sukanka 50 metų.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis