6 naudingi lūpų priežiūros patarimai vasarai

Išsausėjusios ar suskeldėjusios lūpos dažnai būna ne tik šaltojo sezono, bet ir vasaros palydovas. Nuolatiniai temperatūrų svyravimai, vandens trūkumas, dantų pasta ar net prie lūpų džiūvimo prisidedanti akinanti vasaros saulė gali pažeisti net ir pačias tobuliausias lūpas.

Kosmetologė Simona Markauskaitė pataria, kaip prižiūrėti savo lūpas vasarą, kad jos būtų švelnios ir, svarbiausia, sveikos.

Gerkite pakankamai vandens. Paprastai lūpos džiūsta esant šaltam, vėjuojam orui, taip pat šviečiant ryškiai saulei. Viena iš priežasčių – vandens trūkumas. Ne tik lūpoms, bet ir visam organizmui reikia vandens. Rekomenduojamą dienos kiekį galite paskaičiuoti savo svorį padauginę iš 30 ml. Kas dieną išgėrę reikiamą kiekį vandens, galėsite džiaugtis ne tik sveikomis lūpomis, bet ir skaistesne veido oda.

Naudokite lūpų priežiūros priemones. Prieš išeinant į lauką ar būdami patalpose, kuriose yra sausas oras, visuomet pasitepkite lūpų balzamu ar kremu. Bėgant metams lūpos po truputį netenka putlumo, todėl nepriklausomai nuo amžiaus jas reikia maitinti ir drėkinti papildomomis priemonėmis. Vasarą galite naudoti specialias priemones, kurios apsaugo nuo ultravioletinių spindulių – jos apsaugos nuo kenksmingos saulės.

Skaitomiausi straipsniai:

Karalienė Viktorija: nepasotinama lovoje ir monstrė motina (FOTO)
Mankšta, kuri moterims sukelia orgazmą
Ar vyras bus ištikimas, parodys jo gimimo data
Skaitytoja Indrė: per pusmetį numečiau 40 kg.(FOTO: prieš ir po)

Nekramtykite ir nelaižykite lūpų. Nors nuo vaikystės kalama mintis, kad negalima lūpų kramtyti ar jas laižyti prieš vėją, į šį patarimą verta pažvelgti rimtai. Vėjyje aplaižytos lūpos gali nušalti, atsirasti nemalonios žaizdelės ar kitokios problemos, kurios nepuoš net prie plačiausios šypsenos. Lūpos yra svarbi veido dalis, tad elkitės su jomis atsargiai ir rūpestingai.

Naudokite tik kokybiškas priemones. Kartais per skubėjimą ar neapdairumą, neatsižvelgiama į grožio priemonių galiojimo laiką ar sudėtį. Prieš naudojant naujas priemones, labai svarbu atkreipti dėmesį į jų sudėtį ir tinkamumą konkrečiai odai. Nekokybiškos ar priemonės, kurių pasibaigęs galiojimo laikas, gali sukelti uždegimą, atsirasti lūpų papilkėjimas ar net žaizdelės. Kita vertus, svarbu prieš einant miegoti, nusivalyti lūpų dažus.

Daugiau vitaminų. Lūpos gali nukenkėti dėl nepalankių oro sąlygų, alergijos, lūpų kramtymo ar pan. Viena iš lūpų išsausėjimo ar kampučių trūkinėjimo priežasčių – A ir E vitaminų trūkumas. Jį panaikinti galima naudojantis priemonėmis, praturtintomis šiais vitaminais.

Išorinėms priemonėms nepadėjus, reiktų valgyti kuo daugiau atitinkamų produktų. Vitamino A galite rasti žuvų taukuose, kepenėlėse, pieno produktuose, morkose, pomidoruose, kopūstuose, salotuose. Vitaminas E randamas riešutuose, kukurūzuose, špinatuose, alyvuogėse, avokaduose, kviečių daiguose, kukurūzų, sėmenų, alyvų ir saulėgrąžų aliejuje.

Darykite kaukes ir lūpų šveitimus. Lūpų oda reikia rūpintis taip pat kaip ir veido oda. Lūpoms švelnumo suteiks maitinamosios kaukės, pagamintos iš natūralių produktų. Patariama kartais daryti lūpų šveitimus su įvairių eterinių aliejų ir cinamono ar cukraus mišiniu. Taip pat lūpas palepinti švelniomis kaukėmis. Pavyzdžiui, pasitepti jas pašildytu medumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis