Sekso traumos — kokios dažniausios?

Seksas - puikus dalykas, tačiau... kartais žmonės taip atsiduoda šiam malonumui, kad prisidaro neįtikėtinai daug nemalonumų. Besistengiant įgyvendinti pačias svaigiausias fantazijas neretai meilės žaidimai baigiasi... ligoninėje.

Neįtikėtini daikčiukai

Manoma, kad pats geriausias ir kokybiškiausias seksas - instinktyvus, beveik gyvuliškas, kai visiškai išsijungia intelektas ir visus veiksmus padiktuoja fiziniai pojūčiai bei emocijos.

Deja, tokio sekso metu dažnai kartu su protu prarandamas ir savisaugos instinktas. Būtent tuo galima paaiškinti, kad beveik trečdalis mūsų planetos gyventojų gana dažnai sekso metu patiria įvairių kūno sužalojimų. Beje, didelė dalis šių traumų gaunama ne dėl partnerio, o dėl savo paties veiksmų.

Kai kuriose medicinos įstaigose gydytojai turi surinkę nemažas kolekcijas neįtikėtinų daiktų, kuriuos jiems yra tekę traukti iš intymiausių pacientų vietų.


Šiuos daiktus dažniausiai įsikiša patys meilės malonumų ieškotojai, besivaikydami intymių pojūčių įvairovės ir besistengiantys numalšinti savo seksualinius geidulius. Jau klasika tapo intymiose vietose atsidūrusios lemputės, žvakės, mobilieji telefonai, žaisliukai iš sekso reikmenų parduotuvės bei nulūžusios ar nutrūkusios jų dalys.

"Padeda" partneris

Ir vis dėlto patirti traumą sekso metu dažniausiai "padeda" partneris. Tiesa, mėlynių, įbrėžimų, nutrynimų ar bučinio sukeltų kraujosruvų skaičiuoti nė neverta.

Shutterstock nuotr.


Lytiškai susijaudinus skausmas jaučiamas nebe taip intensyviai, tad mažai kas kreipia dėmesį į panašias smulkmenas. Tačiau vėliau jos vis dėlto tampa gana įkyriais nemalonumais: mėlynės gyja lėtai, per stipriai nukandžioti krūtų ir ausų ir krūtų speneliai ilgai peršti, tose vietose gali kilti uždegimas.Tiesa, kad gautumėte traumą, visai nebūtina mėginti pasimylėti įmantriausiomis "Kamasutros" pozomis. Sausgyslių patempimai, trūkę raiščiai, patempti sąnariai ir sulaužyti kaulai - ne naujiena ir tradicinių meilės pozų gerbėjams. Kai kūnas netreniruotas ir nusilpęs, kartais ir gana paprasti meilės žaidimai su partneriu gali atvesti prie traumatologo kabineto.

Kartais mylimiesiems sakoma: "Tu toks (tokia) saldus(-i), kad mielai tave suvalgyčiau". Nežinia, ar neapskaičiuotos jėgos, ar įsišėlę hormonai kalti, kad kai kurie ir pasistengia įgyvendinti tokius ketinimus netyčia atkąsdami gabalėlį partnerio ausies, liežuvio ar kitų kūno vietų.

Nelaimingi atsitikimai oralinio sekso metu - ypatinga sekso traumų rūšis. Jų metu nukenčia abu partneriai: vyrams sužalojamas jų "pasididžiavimas", o moterys į ligoninę patenka užspringusios sperma ar prezervatyvu.

Makšties traumos patiriamos dažniausiai tradicinio sekso metu, nesėkmingai keičiant lytinio akto pozą. Be abejo, dažnai koją pakiša ir partnerės lytinių organų neatitinkantis vyriško "įnagio" dydis bei apimtis.

Tarp dažniausiai vyrų patiriamų tradicinio sekso traumų - įtrūkęs varpos pasaitėlis. Ši trauma nepavojinga ir gana greitai pagydoma, tačiau... tai tikrai skausminga.


Shutterstock nuotr.

Saugiausia - lovojeKad ir kaip knietėtų išbandyti seksą neįprastose vietose, vis dėlto saugiausias jis - ne kur kitur, o tradicinėje lovoje. Tuo tarpu meilės nuotykių ieškotojai, mėgstantys mylėtis kur papuola ir kaip papuola, rizikuoja po meilės žaidimų įsigyti nuospaudas ir nutrynimus ant kelių, alkūnių, nugaros, įsidurti stalo įrankiais ir kitais aštriais daiktais, nusideginti ir kt.

Nenuostabu, kad mylėjimasis kokioje nors neįprastoje, visai netinkamoje lytiniam aktui vietoje, o dar ir reikalaujančioje akrobatinių gabumų, gali pasirodyti viliojantis ir jaudinantis, tačiau vargu ar dėl to verta rizikuoti savo sveikata ir gyvybe.

Seksas atsisėdus ant 13-to aukšto balkono turėklų gali baigtis tragiškai net ir neprietaringiems žmonėms. Nepatogi, nestabili ir nepatvari atrama meilės žaidimų metu dažnai lūžta, taigi iškyla pavojus nukristi, paslysti, susižeisti.

Kuklintis neverta

Nebijodami įgyvendinti pačias drąsiausias fantazijas, vis dėlto dauguma sekso metu nukentėjusių ir traumas patyrusių žmonių kuklinasi kreiptis į gydytojus.

Tačiau visko matę medikai vieningai tvirtina: patyrus traumą kompleksams tikrai ne laikas - neverta sunkinti sau gyvenimo. Negydomos žaizdos ir traumos gali sukelti rimtų komplikacijų, dėl kurių gydymas taps sunkesnis ir ilgesnis.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis