Gardumėlis: sūrio sriuba

Būtina įspėti: sūrio sriuba gana kaloringa, tačiau labai gardi. Ja galima lepinti ne tik namiškius, bet ir svečius.

Reikės:
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
4 stiklinių mėsos sultinio,
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno,
750 g fermentinio sūrio,
2 kiaušinių trynių,
2–3 šaukštų grietinės,
šviežių petražolių,
maltų juodųjų pipirų,
muskato riešuto,
česnako – pagal skonį.

Kaip gaminti:
- Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, gerai išmaišykite. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite sultinį.

- Tada supilkite vyną, sumeskite kapotus česnakus, įberkite pipirų ir muskato riešuto. Maišydami leiskite sriubai užvirti, suberkite tarkuotą sūrį. Maišykite, kol sūris išsilydys.

- Kitame dideliame puode suplakite kiaušinių trynius su grietine, supilkite sriubą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite susmulkintas petražoles.

- Patiekite sriubą karštą su apkepinta duona, įtrinta česnaku.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis