Ką daryti, jei karštą dieną tinsta ir prakaituoja kojos

Ne viena yra pastebėjusi, kad karštą dieną kojos ne tik smarkiau prakaituoja, bet ir patinsta. Ypač nemalonu, jei tenka avėti uždarus aukštakulnius. Paprasti patarimai, kaip sumažinti kojų tinimą ir prakaitavimą.

Karštą dieną rinkitės kuo atviresnę avalynę iš natūralių medžiagų – geriausia, natūralios odos ar medvilnės, lino. Jei tik įmanoma, vaikščiokite basomis.

Itin efektyvios beržo lapų, jonažolių, pelynų, ąžuolo žievės nuoviro, jūros druskos vonelės. Sausai nušluosčius kojas, patartina jas apibarstyti talku.

Kojų tinimą sumažins rozmarino ir dilgėlių nuoviro kompresas. Vėsiame nuovire suvilgytą rankšluostį patariama apvynioti aplink kojas ir palaikyti gulint apie 20 minučių.

Sutinusioms kojoms padės ir vėsios žolelių nuoviro vonelės. Pavyzdžiui, šalavijo, dilgėlių ir mėtų. Šiame nuovire kojų patinimas atlėgs palaikius apie 15 minučių.

Skaitomiausi straipsniai:
5 liekninamosios arbatos - per savaitę 5 kg
Sekso traumos — kokios dažniausios?
Vienos nakties nuotykis baigėsi 25 metų santuoka
Kojų depiliacija: ką daryti, kad plaukai augtų vis plonesni
Gatvės mada: ką dėvi stilingos paryžietės (FOTO)

Kojos mažiau tins jei bus avima žemakulnė avalynė. Taip pat geriant daug vandens, kojos patins kur kas greičiau ir labiau.

Nepatariama maudytis karštoje vandenyje. Vėsi vonia padės ir sutinusioms, ir gausiai prakaituojančioms kojoms.

Itin padeda kojų pėdų gimnastika. Reiktų ryte po kambarį pabėgioti ant pirštų galų. Taip pat rekomenduojama kelis kartus pasistiebti ir vėl atsiremti visa pėda, tarsi darant pritūpimus.

Jei tinsta kojos, galima užplikyti šalavijo lapus ir lukterėti, kol atvės. Šį nuovirą patariama gerti po vieną ar du kartus per dieną.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis