Agurkų mišrainė žiemai

Namie užsiliko šiek tiek agurkų. Kadangi marinuotų jau yra pakankamai, sukau galvą, ką daryti su šiais likusiais. Užkliuvo maisto tinklaraštininkės Aguonėlės įdėtas agurkų mišrainės receptas. Ką galiu pasakyti... skonis tobulas! Manau, žiemą jie bus dar skanesni.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Astrologė Saulė: darbo horoskopas 12 Zodiako ženklų (metams)
- Užuolaidų paieška: kaip išsirinkti tinkamas?
- Ką vyro ūgis byloja apie jo seksualumą
- 8 kasdien naudojami daiktai, kurie yra purvinesni už tualetą
- Trapios pusryčių bandelės - vos per 30 min.

Maždaug 5 puslitriniams stiklainiukams reikia:

1,5 kg agurkų,
4 didesnių svogūnų,
450 gr. cukraus,
300 ml. 9 % acto,
4 v.š garstyčių grūdelių,
3 v.š. druskos,
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų,
3 v.š. smulkintų krapų.

Kaip gaminti

* Svogūnus ir agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais. Berti į puodą, supilti actą, berti druską, cukrų, garstyčių grūdelius, pipirus. Viską maišant užvirinti. Nuo užvirimo virti 12 min. ant karštos ugnies.

* Kadangi mano agurkai buvo šiek tiek peraugę ir minkštesni, man pakako virti apie 10 min. - jie labai greitai suminkštėjo. 3 min. prieš baigiant virti suberti krapus.

* Supilstyti į sterilius stiklainiukus. Skanaus!

P.S. Laukiu žiemos, kada galėsiu paragauti mišrainės. Net tik ką išvirusi ji buvo labai skani.

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis