Atidaroma tarptautinė vasaros šokio mokykla

Pirmadienį, rugpjūčio 11 dieną, Vilniuje savaitei atidaroma kasmetinė vasaros šokio mokykla, į kurią šiemet atvyksta šeši skirtingų disciplinų dėstytojai iš Naujosios Zelandijos, Izraelio, Dramblio Kaulo Kranto, Brazilijos, Rusijos ir Kolumbijos.

Tai – šokio pedagogai, choreografai, šokėjai, atvežantys Lietuvos šokio bendruomenei naujų šokio technikų praktinių įgūdžių, žinių, idėjų. Norintys tapti šios mokyklos dalyviais kviečiami registruotis iki penktadienio, nes pamokoms vykstant nauji dalyviai nebebus registruojami.

Šiemet Vasaros šokio mokykla išsiskiria tuo, kad dėstytojai atvyksta iš egzotiškų kraštų, turinčių savitų ir stiprių šokio tradicijų. Tačiau pasak Vasaros šokio mokyklos koordinatorės Laimos Servaitės “ Svarbu ne tik pasisemti kuo daugiau žinių apie kitų kultūrų šokio tradicijas ir principus, bet ir atrasti savo judėjimo stilių, išnaudoti savo unikalias fizines ir kūrybines galimybes“.

Šokio disciplina, kuri skirta būtent tokioms paieškoms – tai “Axis Syllabus”, požiūrio į judesį kryptis, paremta medicinos, biomechanikos, fizikos ir kitais moksliniais tyrimais. Jau antrą kartą į Vasaros šokio mokyklą atvykstantis dėstytojas iš Naujosios Zelandijos, Matthew Smith, savo pamokose tirs, kaip žmogaus raumenis dengiančios plėvės gali daryti įtaką judesio kokybei, raumens elastingumui ir kitiems aspektams.

Ido Tadmor (Gdi Dgon nuotr.)
Organizatorių nuotr.
Ieškantiems informacijos apie žmogaus fizinio ir kūrybinio potencialo atskleidimą, Vasaros šokio mokyklos rengėjai siūlo nepraleisti ilgų nuotolių bėgiko ir trenerio Povilo Rakštiko paskaitos. Charizmatiškas ir sąmojingas sveikos gyvensenos ir judančio kūno subtilybių žinovas, Pasaulio veteranų žaidynių bronzos laimėtojas Povilas Rakštikas atskleis plačias žmogaus potencialo galimybes, pailiustruodamas jas neįtikėtinais faktais.

Kūrybiškumo atskleidimu, tik labiau choreografinėje plotmėje, domisi ir choreografė, šokio dėstytoja Olga Cvetkova, gyvenanti tarp Rusijos ir Nyderlandų. Ji siūlo dalyviams apsilankyti kūrybinėje laboratorijoje, kurioje bus bandomi įvairūs choreografijos kūrimo metodai bei ieškoma naujų kūrybinių principų.

Itin stipriomis šokio tradicijomis ir choreografais garsėjantis Izraelis šiųmetėje šokio mokykloje bus pristatomas “Izraelio šokio ambasadoriumi” tituluojamo, vieno garsiausių Izraelio baleto atlikėjų ir pedagogų, Ido Tadmor, asmenyje. Tai išties pasaulinio lygio baleto pedagogas, primarijus, choreografas, teisėjas tarptautinėse šokio varžybose, Izraelio baleto meno vadovas, kuris mokyklos dalyviams dėstys baleto discipliną.

Brazilų choreografas Samir Calixto į Lietuvą atvyksta dėstyti šiuolaikinio šokio technikos jau antrą kartą. Kūrybingas menininkas bei savitą mokymo metodiką taikantis pedagogas siekia, kad jo mokiniai naudotų kuo įvairesnį šokio žodyną, vystytų savitą judesio stilistiką.

Norintiems išbandyti unikalią šokio jungimo jungimo su kovos menais metodiką rengėjai siūlo išbandyti mokytojo iš Kolumbijos Fornier Ortiz Bedoya partneriavimo pamokas. Naudodamas skirtingus senovinio beginklio kovos meno elementus, dėstytojas konstruoja naują šokio žodyną ir frazes.

Visiškai kitokiais principais nei klasikinis Europos šokis paremtas afrikietiškas šokis – šių metų mokyklos naujovė. Užsiėmimus ves Daudet Grazai iš Dramblio kaulo kranto, šiuolaikinio šokio šokėjas ir perkusininkas, pedagogas. Lydimas “gyvos” muzikos, šis seminaras bus išskirtinis ir savo energetika, ir judesių konstravimo logika.

Tiems, kurie domisi šokiu, bet patys nešoka siūlome apsilankyti paskaitoje apie vis populiarėjantį šokio filmo žanrą. Paskaitą skaitys Lietuvos šokio informacijos centro vadybininkė Justina Brazaitė. Taip pat rengėjai kviečia apsilankyti baigiamajame Vasaros šokio mokyklos renginyje, kuriame dalyviai ir dėstytojai pristatys savo savaitės darbo rezultatus.

Išsamus mokyklos tvarkaraštis ir registracijos forma skelbiama Lietuvos šokio informacijos centro puslapyje www.dance.lt. Dalyvių skaičius ribotas, pirmumo teisę turi užsiregistravusieji anksčiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis