Greitas pyragas su uogomis

Labai paprastas ir greitas pyragas tiems, kas turi šaldymo kameroje uogų. Biskvito skonis panašus į kekso ir pyrago derinį. Man tai vienas iš skaniausių biskvitinių pyragų.

Skaitomiausi straipsniai:
- Mažos gudrybės, kurios tirpdo kilogramus
- Ką apie žmogų gali pasakyti jo augintinis?
- Aktorės Christinos Hendricks mados taisyklės apvalutėms (FOTO)
- Astrologė Rima. Venera Liūte – tegul karaliauja meilė!
- Cukinijų-morkų mišrainė žiemai

Produktai pyragui 22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais:

3 kiaušiniai,
180 g cukraus,
200 g grietinės,
100 g sviesto arba margarino,
1 a.š. vanilinio cukraus,
300 g miltų,
1,5 a.š. kepimo miltelių,
200-250 g šaldytų uogų (serbentų, mėlynių, vyšnių ar kt.),
1 v.š. miltų uogoms pabarstyti,
žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti

* Šaldytas uogas (atšildyti nereikia!) pabarstome miltais ir maišome, kol visos tolygiai pasidengs miltais. Atidedame į šalį, kol, maišysime tešlą.

* Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska lengvai išplakame šluotele. Sudedame grietinę, išlydytą ir atvėsintą sviestą/margariną, išmaišome. Beriame miltus ir kepimo miltelius. Šaukštu maišome tik tol, kol nelieka sausų miltų. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.

* Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus beriame uogas ir lengvai įspaudžiame jas į tešlą. Kepame iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. (tikriname mediniu pagaliuku, ar iškepęs). Atvėsusį pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis