Jekaterina II – nimfomanė Rusijos imperatorienė, mirusi tualete (1)

Viena garsiausių Rusijos imperatorienių neturėjo nė lašo rusiško kraujo ir nemokėjo rusiškai. Kunigaikštytė Sofija Augusta Frederika Angelt Cerbskietė, vėliau tapo žinoma kaip Jekaterina II arba Jekaterina Didžiaja, gimė ir užaugo Prūsijoje. Ji išgarsėjo kaip protinga valdovė, tačiau turinti nepasotinamą apetitą vyrams. Beje, vienam savo meilužių ji padėjo tapti Lietuvos-Lenkijos karaliumi.

Skaitomiausi straipsniai:
- Geriausios liekninančios iškrovos dietos – per dieną ištirps iki 3,5 kg
- Vestuvių Italijoje rengėja: tai visiškai kitokia šventė nei Lietuvoje
- Receptas, kad nagai augtų greičiau ir būtų tvirtesni
- 6 Sarah Jessicos Parker stiliaus paslaptys
- Greitas pyragas su uogomis

Negalėjo auginti savo sūnaus

Prieš vedybas su būsimuoju Rusijos imperatoriumi Petru III kunigaikštytė atvyko į Sankt Peterburgą priėmė provoslavų tikėjimą ir gavo Jekaterinos II vardą. 1745 m. Jakaterina ir Petras susituokė. Nuotakai buvo vos 16 metų, o jaunikiui 17. Pirmuosius septynerius metus vedybos buvo formalios – rūmuose sklandė gandai, kad po pirmosios nakties Jakaterina II buvo nekalta, nes sutuoktinis pasirodė turintis bėdų su potencija.

Santuokai nepadėjo ir tai, kad Petras su Jakaterina II vienas kito ne itin mėgo. Istoriniuose šaltiniuose užsimenama, kad būsimas sosto paveldėtojas buvo protiškai atsilikęs ir žiaurus. Jis galėdavo viešai įžeisti savo žmonai, o šiai pravirkus pagrasindavo kalėjimu. Tuo tarpu Jekaterina II buvo protinga ir gudri. Kol jos vyras žaidė su šunimis, ji studijavo istoriją, geografiją, filosofiją ir ekonomiką. Caro dvaras netrukus po vedybų vis daugiau paramos ir prielankumo rodė Jekaterinai II, o ne Petrui.

Jektarina II
Jektarina II
Vida Press

Būsimos imperatorienės nevertino ir carienė Elžbieta. Ji jaunoje moteryje matė tik Petro III palikuonių gimdytoją. Jekterinai II ir Petrui kone dešimtmetį nesusilaukus vaikų carienė ėmėsi priemonių. Petrui buvo atlikta operacija. Netrukus Jekaterina II ėmė lauktis. Visų džiaugsmui gimė berniukas. Tačiau carienė nusprendė, kad Jekaterina II neverta auginti savo sūnaus. Todėl šis buvo išneštas iškart po gimdymo, o motina jį galėjo aplankyti tik tris kartus per metus.

Trys vaikai nuo skirtingų vyrų

Jekaterina II garsėjo dideliu seksualiniu apetitu. Santuoka buvo nevykusi, todėl pirmas meilužis atsirado netrukus po vestuvių. Dar būdama nuotaka ji susižavėjo jaunu dvariškiu. Tačiau šiam netrukus teko išvykti į užsienį, nes jo gana atviri santykiai su Jekaterina II itin nepatiko carienei Elžbietai. Jaunąją Petro III žmoną saugojo visa eilė carienės šnipų, bet ir tai nepadėjo.

Vos sulaukusi aštuoniolikos Jekaterina II jau buvo pakeitusi kelis meilužius ir manė, kad būsimai imperatorienei viskas galima. Ji mėgo vyrų draugiją, kartais turėdavo net kelis meilužius vienu metu. Net sklandė gandai, kad jos pirmagimis nė nebuvo Petro III vaikas. Vienas iš tuometinių meilužių atvirai gyrėsi, kad berniukas yra jo sūnus.

Jektarina II
Jektarina II
Vida Press

Savo meilužius Jekaterina II pamažu nustojo slėpti. Antos atžalos – dukters Anos – tėvas buvo lenkų didikas Stanislovas Augustas Poniatovskis. Deja, mergaitė mirė vos sulaukusi dviejų metukų, o jos tėčiui Jakaterina padėjo tapti Lietuvos-Lenkijos karaliumi. Jis savo dienoraščiuose rašė, kad būsima Rusijos valdovė jį žavėjo savo grožiu ir protu, tačiau su ja jis buvo tik dėl politinių siekių.

Mirus carienei Elžbietai Petras III užėmė sostą. Jų santykiai su žmona buvo visiškai pašliję. Jakaterina visai pagrįstai bijojo būti suimta ir nuteista, nes caras turėjo susiradęs gražuolę meilužę rusaitę, o žmoną atvirai kaltino neištikimybe. Tačiau Jekaterinos II pusėje buvo dvaras, aukštuomenė ir kariuomenė. Vos po pusmečio caras buvo nuverstas ir nužudytas, o Jekaterina II 1762 metais buvo karūnuota imperatoriene. Visai netrukus ji pagimdė trečią vaiką nuo Grigorijaus Orlovo – milžiniško ūgio gražuolio karininko.

Įkūrė meilužių akademiją

Rusijos imperatorienė savo meilužiams buvo dosni. Vos už vieną naktį kartu ji galėjo padovanoti dvarą. Tačiau vos tik šie pradėdavo elgtis pernelyg familiariai, iškart būdavo pakeisti. Jakaterina II suprato, kad jos grožis ir jaunystė blėsta, o meilužių, kuriuos domintų ji, o ne valdžia, mažėja. Tačiau celibatas jai taip pat neatrodė gera išeitis.

Jektarina II
Jektarina II
Vida Press

Pagyvenusi imperatorienė įsteigė favoritų tarnybą. Čia patekę jauni, gražūs vyrai šildydavo Jekaterinos II lovą ir tai oficialiai buvo laikoma „tarnyba imperijai ir sostui“. Tačiau patekti į šią tarnybą nebuvo lengva. Vaikinus iš pradžių atrinkdavo vienas iš buvusių imperatorienės meilužių ir patarėjų. Tuomet juos patikrindavo gydytojas. Galiausiai rūmuose buvo specialiai samdoma dama, su kuria tekdavo praleisti tris naktis. Tik praėjus šią atranką jaunuolis galėdavo patekti į Jakaterinos II miegamąjį. Šios pareigos buvo gerai apmokamos, tačiau jaunuoliai negalėjo niekur laisvai išeiti, o pabėgimas buvo laikomas valstybės išdavimu.

Nors Jekaterina II buvo viena daugiausiai Rusijai davusių ir modernizavusių valdytojų, tačiau jos besaikė meilė vyrams pražūtingai tuštino valstybės biudžetą. Apie jį imperatorienė priimdavo ministrų ataskaitas sėdėdama tualete. Tai buvo puošnus medinis sostas su išpjauta skyle. Čia ji mėgdavo ne tik išklausyti svarbias ataskaitas ar pranešimus, bet ir planuoti savo dienotvarkę. Likimo išdaiga – Jekaterina Didžioji ir mirė sėdėdama ant tualeto.

Jektarina II
Jektarina II
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis