Varškės pyragas „Angelo ašaros“

Pyragas išties fantastiškas!

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Magda Gėbels – pirmoji Hitlerio ponia, nužudžiusi savo vaikus
- Horoskopas 08.21-28: savaitė palanki santykių gludinimui
- Pagrindiniai moters streso šaltiniai po 30-ies
- Tema, kuria drovu kalbėtis: lytinės ligos
- Keptas naminis sūris su pomidorais

Apie šį pyragą jau buvau girdėjusi prieš kelerius metus, tačiau tuo metu man jis atrodė visai neypatingas, jo ašaros manęs nesugraudino ir nepapirko. Tiesa, ir į pavadinimą žiūrėjau kiek pašaipiai, receptas man atrodė per paprastas, kad gautų tokį gražų angelišką pavadinimą. O štai dabar, kai kepinys ant bangos, labai parūpo ir man jį iškepti.

Pyragas išties fantastiškas! Skonis labai paprastas, bet ryškus ir varškinis, su niekuo nesupainiosi, aišku, kas dominuoja. Pagrindas gavosi trapus, o varškės masė ne per saldi ir drėgna. Gabaliuką sulapnojau greitai ir godžiai. Vienas iš skaniausių mano vasaros kepinių. Drąsiai traukiu į mėgstamiausių sąrašą.

Tiesa, aš naudojau kiek didesnę kepimo formą nei įprasta, tačiau mažesnės ir nesirinkčiau, nenorėčiau nei storesnio trapaus pagrindo, nei didesnio suflė sluoksnio. Ir nežinau kodėl, tačiau mano pyragas pravirko nelabai gausiai ir šviesiomis ašaromis, nors puslapyje, kur radau receptą, ašaros atrodo sodriai gintarinės spalvos. Gal dar kam nors taip nutiko? Turit spėjimų? Ir apskritai, man kvailelei, tie lašiukai kažkokia magija…

Naudojau 26 cm skersmens tortinę.

g-blogas.lt nuotr.
Pagrindui reikės:

1 stiklinės miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
80 g kambario temperatūros sviesto;
2 v.š. cukraus;
1 nedidelio kiaušinio;
žiupsnelio druskos.

Varškės masei reikės:

500 g riebios varškės;
0,5 stkl. cukraus;
3 kiaušinių trynių;
1 v.š. manų kruopų;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
100 g riebios grietinės.

Suflė reikės:

3 kiaušinių baltymų;
4 v.š. cukraus pudros.

Kaip gaminti

* Pasiruošiame pyrago pagrindą. Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Sviestą išsukame su cukrumi ir druska, įplakame kiaušinį. Suberiame pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišome. Suberiame likusius miltus ir išminkome vientisą tešlą. Ją dedame į kepimo formą ir pirštais suformuojame, suplojame ploną pyrago pagrindą. Pastatome į šaldytuvą pusvalandžiui.

* Varškę sumaišome su cukrumi, vanile, kiaušinių tryniais, grietine ir manais paeiliui. Suverčiame ir išlyginame ant atšalusio pyrago pagrindo. Pašauname į orkaitę ir kepame maždaug 35-40 minučių.

* Baltymus standžiai išplakame su cukraus pudra ir tolygiai paskirstome ant ką tik iškepto karšto pyrago. Pašauname į orkaitę ir dar kepame apie 10 minučių, kol suflė tolygiai gražiai paruduoja. Paliekame atvėsti orkaitėje, galutinai atšaldome šaldytuve.

* Skanaus!

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis