Vyriausi Didžiosios Britanijos trynukai atšventė 85-ą jubiliejų

Jų motina žinojo, kad laukiasi dvynukų, tačiau trečias kūdikis buvo siurprizas.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- Magda Gėbels – pirmoji Hitlerio ponia, nužudžiusi savo vaikus
- 10 daiktų, kurie bus madingi ir šiandien, ir po metų (FOTO)
- Efektyviai riebalus deginantis kefyro kokteilis
- Pelėsis ne tik dergia sienas, jis pavojingas ir sveikatai
- Varškės pyragas „Angelo ašaros“

Nors sakoma, kad trys jau yra minia, Neville‘is Jone‘as, Edna Doodson ir Iris Hopkin jautėsi be galo laimingi vieną šios vasaros savaitgalį susirinkę į krūvą – ne kiekvienam ir ne kasdien tenka švęsti trigubą 85-ą gimtadienį.

Trynukai gimė 1929 m. birželio mėn. Mančesteryje, vos 20-ies minučių skirtumu. Praėjus 85 metams, jie vis tokie patys artimi, bendrauja vienas su kitu du tris kartus per savaitę.

Vida Press
Kadangi jų šeimoje yra buvę dvynių, jų motina Margaret tikėjosi, kad gims du vaikai, tačiau net ir ją nustebino jauniausioji Iris, netikėtai gimusi po pirmųjų dviejų. Mergaitė nesvėrė nė kilogramo, ir gydytojai prognozavo, kad ji neišgyvens, tačiau jai pavyko. Edna svėrė 1,4 kg, o Neville‘is – 1,8 kg.

Tryniai vaikystėje buvo vandeniu neperliejami, ir nors per evakuaciją karo metu jiems teko išsiskirti, jie gyveno netoliese esančiuose namuose Lankasteryje.

Vida Press
Jie iki šiol labai artimi ir nepaisant garbaus amžiaus bei fakto, kad gyvena skirtingose šalies dalyse, visi trys susitinka bent kartą ar du kartus per metus. Edna iki šiol gyvena Mančesteryje su vyru Kenu, o našle tapusi Iris gyvena Blakpule. Neville‘is su žmona Edna gyvena Portešame, netoli Veimuto, Dorseto grafystėje. Būtent pas Neville‘į trijulė ir susirinko atšvęsti savo jubiliejaus.

Jų artimieji išsiaiškino, kad senoliai yra ketveriais metais vyresni už Johną Daviesą, Mary Davis ir Joy Hillary, kurie iki šiol buvo laikomi vyriausiais šalies tryniais, tad pateikė paraišką registravimui Gineso pasaulio rekordų knygoje.

Vida Press
„Mus tinkamai auklėjo, mes sveikai maitinomės. Nė vienas iš mūsų nesijaučia tokio amžiaus, kokio sulaukėme. Būtų įdomu sužinoti, ar esame vyriausi tryniai Britanijoje, o gal net pasaulyje.“
Tryniai gimė motinai Margaret ir tėvui Reubenui, kuris dirbo dokų darbininku Mančesterio laivybos kanale. Jie turėjo vyresnę seserį, kuri motinos garbei buvo pavadinta taip pat Margaret, bet ji mirė prieš septynerius metus, sulaukusi 81 m.

Neville‘is pasakoja: „Mūsų giminės istorijoje buvo daug dvynių, tad mūsų mama manė, kad taip pat laukiasi dvynukų. Tais laikais nebuvo tyrimų ultragarsu, tad ją greičiausiai ištiko šokas, kai gimė dar ir trečias vaikas.“

Vida Press
„Aš gimiau pirmas, bet mūsų amžiaus skirtumas yra vos 20 minučių. Iris svėrė kaip cukraus pakelis, tad pradžioje jai nebuvo lengva.“

„Mus gerai auklėjo, niekada nesijautėme vieniši, niekada nesipykome.“

„Per karą, kai mums buvo 10 m., mus evakavo į Lankasterį. Iris ir Edna gyveno viename name, o aš kitame, bet jis buvo vos už dviejų namų“, – pridūrė vyras.

Vida Press
Neville‘is dirbo telekomunikacijų inžinieriumi, o Edna ir Iris – siuvėjomis. Su žmona Neville‘is susipažino po avarijos patekęs į ligoninę, kurioje ji dirbo sesele. Jie vedę jau 61 metus.

Pora persikėlė į Kornvalį, kurioje jiems priklausė kaimo parduotuvė, o išėję į pensiją atvyko gyventi į Dorsetą pas dukrą Alison ir jos vyrą Duncaną.

Bendras trynių palikuonių skaičius įspūdingas. Iris turi keturis vaikus (tarp jų – dvynių porą) ir devynis anūkus. Edna turi du vaikus, keturis anūkus ir vieną proanūkį. Neville‘is turi du vaikus ir tris anūkus.

Vida Press
„Gineso pasaulio rekordų“ agentūra šiuo metu nagrinėja Neville‘io, Ednos ir Iris pareiškimą dėl vyriausių Britanijos, o galbūt ir pasaulio trynių statuso.

Agentūros teigimu, paskutinis įrašas apie vyriausius pasaulyje trynius darytas 2005 m.: tai Minna Blocker, Luise Stefener ir Bertholdine Bernecker iš Vokietijos, gimę 1914 m.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis