Žymios moterys: šypsena - sielos veidrodis

Į klausimą, koks žmogus yra gražus ir mielas, dauguma nedvejodami atsakytų: tas, kuris šypsosi!

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Vestuvių planuotoja: nežinau, ar pati norėčiau vestuvių: visko prisižiūriu
- 4 įpročiai, kenkiantys grožiui
- 11 patarimų, kaip įrengti miegamąjį pagal fengšui
- Kokie vaisiai ir daržovės yra kalorijų bomba?
- Nauji bulvių patiekalai - iš „Moters“ receptų knygos

Ką apie dantų priežiūrą mano žinomos, žaviai besišypsančios Lietuvos moterys, kiek dėmesio jos skiria savo dailiai šypsenai?

Renginių vedėja Daiva Tamošiūnaitė: daug investuoju, kad šypsena būtų graži

Pasiseka tiems, kurie turi gražius dantis, nereikalaujančius daug priežiūros. Aš investuoju labai daug, kad šypsena būtų graži. Prieš kelis metus pas odontologus lankydavausi nuolat, ėjau ten kaip į darbą. Dabar vėl reikalingos korekcijos, todėl artimiausiu metu reikės apsilankyti odontologo kabinete.

Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)
Pradėjusi dantų tvarkymo operacijas nesimėtau nuo vieno prie kito specialisto. Juos pasirenkant man svarbios draugų rekomendacijos ir, žinoma, kaina. Juk turėti gražią šypseną daug kainuoja. Neveltui lietuviai iš emigracijos grįžta į mūsų šalį tvarkytis dantų, nes kainos kitose šalyse labai didelės.

Dantis būtina nuolat ir gerai prižiūrėti. Pamenu, draugas pasakojo, kad po ilgos pertraukos apsilankius pas odontologą, jo burna „važinėjosi mašina“ – teko patirti daug skausmingų, nemalonių, bet neišvengiamų procedūrų.

Dantų priežiūros priemones dažnai keičiu, jas renkuosi pagal tai, kaip šauna į galvą. Žinau, kad svarbus priedas dantų priežiūrai, kurį dažnai pamirštame – dantų siūlas. Negaliu sau leisti jo nenaudoti.

Man nėra gražu baltos, „holivudinės“, nenatūralios šypsenos. Šypsena turi atrodyti natūraliai gražiai, kad pamačius besišypsantį žmogų norėtųsi pasakyti komplimentą – „Kokie nuostabūs, natūraliai gražūs dantys!“, o ne – „Puikūs jūsų porcelianiniai dantys“. Tai tas pats, jei kas antras dantis būtų auksinis.

Dvylikametei dukrai Adelei, kai ji buvo mažytė, tekdavo priminti, kad dantukai būtų kruopščiai išvalyti, skaičiuodavome valymo laiką ir panašiai. Taip pat skaitydavome knygeles, kuriose pasakojama, kaip teisingai valytis dantukus, kaip juos prižiūrėti, kodėl to reikia. Pats dantukų valymo procesas vaikui nėra įdomus, teko sugalvoti, kaip tai paversti žaidimu. Todėl mūsų vonios kambaryje ir dabar nuolat skamba muzika.  

Dainininkė, muzikos pedagogė Rasa Kaušiūtė: negaliu nesišypsoti!

Šiuo metu esu Bulgarijoje ir kaip tik mokau savo mokines dainuojant gražiai šypsotis.
Dainininkui nuolat reikia gerų emocijų, jis turi spinduliuoti teigiama energija, o šypsena užkrečia pozityvumu ir kuria gerą nuotaiką. Todėl graži šypsena scenos žmogui – būtina. Net dainuojant tenka atitinkamai šypsotis, kad sklistų reikiamas garsas. Taigi, visos aplinkybės mane įpareigoja šypsotis.

Asmeninio albumo nuotr.
Džiaugiuosi, kad turiu taisyklingus dantis. Nuolat lankausi pas specialistus, balinu, kruopščiai juos prižiūriu. Noriu, kad dantų išvaizda man pačiai patiktų. Turiu nuolatinį odontologą, kuris rekomenduoja, kaip prižiūrėti dantis, kokias priemones naudoti (renkuosi skirtas jautriems dantims). Esu lojali, nemėgstu eksperimentuoti, tad jei randu tinkamą priemonę, jos ilgai nekeičiu.
Nesu linkusi į kraštutinumus. Esu prieš dirbtinį dantų gražinimą. Galima juos padailinti, bet ne per daug nublizginti, nubalinti. Akinantis dantų baltumas ne visiems juk ir tinka. Be to, nemanau, kad yra sveika perlenkti lazdą balinant dantis.

Dažnai girdžiu komplimentų dėl gražios šypsenos. Turiu prisipažinti, kad ji gimė nelengvai. Tik pradėjus dainuoti, man atrodė, kad nereikia šypsotis. Tačiau išgirsdavau pastabų, kodėl nesišypsau. Per ašaras išmokau šypsotis, o dabar tai gaunasi natūraliai. Nebegalėčiau nesišypsoti.

Aktorė, dainininkė, TV laidų ir renginių vedėja Donalda Meiželytė: nebijau ir rimtesnių procedūrų

Per daug neišgyvenu, kad mano dantų spalva nėra tobulai balta. Po penkerių-šešerių metų planuoju užsisakyti korekciją, kurios metu ant priekinių dantų uždedamos porceliano plokštelės. Tuomet šypsosiuosi kur kas baltesne šypsena. Nebijau to, kad po kelerių metų gali prireikti ir rimtesnių procedūrų.

Mano vaikystėje vanduo buvo geležingas, neturėjome kokybiškų dantų pastų, nebuvo dantų siūlų, skalavimo skysčių. Todėl nekeista, kad dantys genda ir jiems reikia priežiūros. O dukros Jutos dantys – sveikutėliai. Džiugu, kad dabar yra be galo daug galimybių ir priemonių, kurios padeda prižiūrėti ir išlaikyti dantis sveikus.

Donalda Meiželytė
Donalda Meiželytė
DELFI / Kiril Čachovskij
Man svarbu, kad dantys estetiškai atrodytų. Juos atsakingai tvarkiausi prieš kone dešimt metų – odontologai kokybiškai sugydė viską, ką reikėjo. Todėl šiandien profilaktiškai apsilankius prireikia tik kosmetinių nesudėtingų procedūrų.

Dantų valymo nesureikšminu. Renkuosi pačius minkščiausius dantų šepetėlius, kad nesubraižytų emalio, o dantų pastas – ekologiškas, skirtas jautriems dantims. Niekada neperku pigiausių. Mūsų namuose vonioje yra bent 4 tūbelės skirtingų dantų pastų. Juta naudoja skirtą jautriems dantims, aš renkuosi ekologišką, balinančią ir pan.

Kai Juta buvo maža, kiekvieną dieną jai skaitydavau knygą apie dantukų priežiūrą, kurią ji galiausiai išmoko mintinai. Manau, vaikai ima pavyzdį iš tėvų: jei jie kruopščiai prižiūri dantis, tai darys ir vaikai, nereikės papildomai mokyti, pakaks tik paaiškinti, kodėl tai yra svarbu. Paauglystėje Juta nusprendė, kad norėtų nešioti kabes, nes vienas dantukas buvo kreivokas. Metus jas sėkmingai nešiojo. Ji pati man primena, kad jau reikia apsilankyti pas odontologą pasitikrinti, ar nėra skylučių.
Šypsena yra žmogaus sielos veidrodis. Jei ji natūrali, ne dirbtinė, šilta, miela, dantukai gali būti ir netobuli. Bet šiais laikais kiekvienas gali susitvarkyti dantukus, kad jie atrodytų estetiškai, gražiai, juk tai nėra taip brangu ir neįkandama.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis