Sausainiai su riešutais ir šokoladu

Šį kartą norėjau išmėginti, sakyčiau, kad visiškai klasikinį derinį - pienišką šokoladą ir lazdyno riešutus. Turbūt net nereikia sakyti, kad mėginimas pavyko.

Šių dienų skaitomiausi:
- Sveikata, mityba ir charakteris... pagal kraujo grupę
- Kaip lieknėja žvaigždės: dietos ir sportas
- Gyvenu Italijoje, dirbu su pabėgėliais ir esu labai laiminga
- Ką namai gali pasakyti apie savo šeimininkus?
- Eklerai su plikytu kremu - ruošiamės rugsėjo 1-ajai

Susimąsčiau, kad jau seniai bekepiau sausainius, nors juos labai mėgstu. Man tai viena iš patogiausių deserto formų - valgyti netrukdo joks kremas kaip, pavyzdžiui, ant keksiukų, o suvalgius nereikia plauti lėkštelių ir įrankių; jei sausainiai nedideli, tai neverta pergyventi nei dėl per didelės porcijos, nei dėl didelio kalorijų skaičiaus.

Mėgstamiausi mano sausainiai būna traškūs iš išorės ir šiek tiek tąsūs viduje, su lengvu karamelės prieskoniu ir įvairiais priedais. Kai noriu sukurti tokius sausainius, jau žinau ką reikia daryti - baltas cukrus, rudas cukrus, sviestas, kiaušinis ir miltai, kurie pilami tol, kol gaunama norima tešlos konsistencija. Aš tešlą gaminu tokią, kad ją lengvai būtų galima formuoti šaukštu, nereikėtų minkyti ir kočioti, į ją visada įberiu druskos, jog atsvertų sausainių saldumą. Mylimiausias mano priedų variantas - pekano riešutai ir saldainiai ‘Karvutė’, po to seka m&m’s saldainiukai, pieniškas šokoladas ir taip toliau. Šį kartą norėjau išmėginti, sakyčiau, kad visiškai klasikinį derinį - pienišką šokoladą ir lazdyno riešutus. Turbūt net nereikia sakyti, kad mėginimas pavyko.

Sausainiams reikės:

100 g minkšto sviesto;
1/2 a.š. druskos;
1/2 puodelio rudojo cukraus;
1/2 puodelio baltojo cukraus;
1/2 a.š. vanilės pastos;
1 ir 1/2 puodelio persijotų miltų;
1 didelio kiaušinio;
1 a.š. kepimo miltelių;
100 g pieniško šokolado;
50 g lazdyno riešutų.

+

100 g pieniško šokolado;
50 g lazdyno riešutų.

Kaip gaminti

* Visus riešutus užpilame verdančiu vandeniu, nukošiame ir kepiname sausoje keptuvoje, kol drėgmė išgaruos, o luobelės pasidarys beveik juodos. Atvėsus, patriname tarp pirštų, kad luobelės nubyrėtų. Nužievintus riešutus susmulkiname ir padaliname į dvi lygias dalis.

* Sviestą išplakame su cukrumi, druska, kiaušiniu ir vanile. Įmaišome pusę miltų ir kepimo miltelius. 100g šokolado susmlukiname nedideliais gabalėliais ir įsukame į tešlą kartu su 50g riešutų. Įmaišome likusius miltus.

* Kepimo skardą išklojame popieriumi. Šaukštu formuojame sausainius, palikdami tarp jų didelius tarpus, nes kepant išsiplės.

* Pašauname į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepame, kol visi tolygiai švelniai paruduoja. Atvėsiname skardoje.

* Likusius 100 g šokolado ištirpiname, aptepame juo po pusę sausainio. Ant šokoladinės dalies, kol nesustingo, užberiame po žiupsnelį riešutų. Pastatome vėsioje vietoje ir palaukiame, kol pilnai atauš.

g-blogas.lt nuotr.
Skanaus, Gabrielė.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis